Hašek: Spolužáci mi říkali šprte. Nebyl jsem zrovna školní idol, nejednou jsem se popral

Dominik Hašek ve filmu o Naganu

Dominik Hašek ve filmu o Naganu

Domink Hašek se přijel podívat do Krkonoš na první klapku chystaného rodinného filmu Děti Nagana, ve kterém si také zahraje. Na natáčení se prý těší, scény na ledě se ho ale paradoxně týkat nebudou.

Film inspirovaný olympijským vítěztvím českých hokejistů v Naganu se samozřejmě neobejde bez jednoho z hokejových hrdinů Dominika Haška. Ve filmu si zahraje menší roli. „Pokud se něco nezmění, moje role přichází až téměř ke konci filmu,“ prozradil Dominátor.

Hašek se na ledě přece jenom objevil – zahrál si na rozhodčího a vhodil slavnostní buly, která avizovala první natáčecí den celovečerního filmu režiséra Dana Pánka. Profesionálnímu hokejistovi sekundoval herec Pavel Batěk, který hraje otce hlavního hrdiny.

„Těším se na celé natáčení. Bruslení ale není moje parketa, takže se do toho musím znovu dostat. Těším se i na děcka. Při natáčení se od nich dá ledacos pochytit,“ řekl Batěk, který si zahrál například ve filmu Dukla 61 nebo Rašín.

Dominik Hašek byl vždycky oporou hokejovému týmu, ve škole tomu tak ale úplně nebylo. „Za prvé jsem nebyl předseda třídy, to v žádném případě. Já jsem byl spíš kápo třídy, vždy jsem říkal: ‚Pojďte dozadu, zahrajeme si ping pong‘. Svolával jsem spolužáky a byl jsem tahoun spíše téhle zábavy,“ zavzpomínal Hašek.

Jednou jsem vyhodil elektřinu v celé škole

Přiznal také, že se ve škole se spolužáky někdy i popral a párkrát to sám schytal. „Bál jsem se starších kluků na hokeji, ale ve škole jsem byl strašně silný. Nebyl jsem vyloženě rváč, ale nejednou jsem se popral. Domnívám se, že jsem nebyl vyloženě školní idol, ale to je otázka pro děvčata,“ vtipkoval Hašek.

Zavzpomínal také, jaké předměty ho na škole bavily: „Bavil mě dějepis, hlavně letopočty. Spolužáci mi říkali šprte. Naopak čeština mě moc nebavila,“ uvedl s tím, že učení mu šlo, problémy měl však s chováním. „Poznámek od učitelek bylo hodně. Dokonce jsem dostal i ředitelskou důtku a jednou jsem vyhodil elektriku v celé škole,“ popsal Hašek, jemuž se před čtyřmi měsíci narodil syn Jan. Jestli půjde v jeho stopách, prý zatím neřeší.

„Nemyslím na to, co Honzík bude dělat. V každém případě ho povedu ke sportu. Mám rád všechny sporty bez výjimky. Ale nebudu ho za každou cenu nutit k něčemu, co sám nebude chtít,“ řekl Hašek.

Tagy: