Jandovy osmdesátiny okoření muzikál s písničkami Olympiku. Kdo by v něm chtěl zpívat?

Petr Janda

Zpěvák Petr Janda letos oslaví své osmdesáté narozeniny. Příští rok to bude zase 60 let od vzniku legendární skupiny Olympic. Od divadla Broadway tak dostal Janda jako dárek muzikál Okno mé lásky. Jak už název napovídá, půjde o dílo plné hitů slavné kapely.

Režisér Radek Balaš k muzikálu Okno mé lásky píše scénář. „Musím říct, že scénář ještě stále vzniká,“ přiznal. „Petr Janda byl vždycky na mladší. Nám se krásně podařilo spojit námluvy osmdesátiletého Petra Jandy s dvacetiletým divadlem Broadway, takže si nabrnkl další dvacítku a společně oslavíme krásné sté narozeniny,“ přiblížil producent Oldřich Lichtenberg.

„S Petrem jsme kamarádi dlouhá léta. Myslím si, že je pro nás čest a velká pocta k jeho jubileu tento muzikál udělat,“ dodal Lichtenberg.

Muzikál není inspirován životem frontmana kapely Olympic. „S Olympicem to nemá dějově nic společného. Je to děj kluka s holkou, kteří se mají rádi, a rodiče jí nepřejí, aby si vzala lumpa, který po zdech maluje graffiti. Společné to má to, že jsou tam písničky Olympiců,“ poodhalil Janda.

„Když jedu autem, neposlouchám nic jiného než písničky Petra Jandy a skupiny Olympic. Jeho písničky se neoposlouchají. Mohu je poslouchat pořád a pořád v nich nacházím něco nového. Spoustu už jich znám zpaměti,“ přiznal autor scénáře Balaš. Dílo skupiny tak velmi dobře zná.

Spolužačky jsem balil na Slzy tvý mámy

A zatímco vzniká scénář, řeší se už i obsazení. Na konkurz dorazil i zpěvák a herec Milan Peroutka. Pro něj by mělo účinkování v muzikálu zvláštní kouzlo. Jeho tatínek totiž byl členem skupiny Olympic. „Vnímám to více srdečně a zároveň je zvláštní tady být. Samozřejmě bych chtěl, abych se tvůrcům líbil nejen kvůli tomu, že mě s Olympicem pojí i moje rodina. Doufám, že by mi taťka v tom držel palce,“ prozradil syn bubeníka Milana Peroutky staršího.

Konkurzu se zúčastnil také Bořek Slezáček. „Byly to první písničky, které jsem se učil na kytaru. Spolužačky jsem balil na Slzy tvý mámy, chodil jsem na koncerty. Petra znám jako srdečného, přátelského a zásadového člověka. Každopádně to je rocker,“ prozradil důvod.

„Zapomněl jsem jim říct, že roli mi dát musí. Je to pro mě zásadní a vím, kde Olda Lichtenberg bydlí, takže jestli to nedopadne, poškrábu mu auto,“ dodal s humorem Slezáček.

Kapela Olympic vznikla v roce 1963 pod názvem Karkulka, za rok tak oslaví 60 let své existence. Petr Janda už letos v květnu zase své 80. narozeniny.

Tagy: