Pirát silnic u Kynšperku vyděsil řidičku, manévr zabraly kamery. Měl by se léčit, říká expert

Nebezpečné podjíždění zachytila palubní kamera.

Řidič na dálnici D6 na Sokolovsku předvedl velmi nebezpečný manévr. Měl ale smůlu, natočila ho při něm palubní kamera v autě, které podjížděl a jeho řidičku tím ohrozil. Nebezpečnou jízdu už řeší policie. Za předjíždění zprava muži hrozí pouze dvoutisícová pokuta. Protože však jel v odstavném pruhu, trest může být i přísnější.

Řidičce v pravém pruhu poklidnou jízdu po dálnici D6 poblíž Kynšperka nad Ohří narušil velmi nepříjemný incident, který mohl skončit tragicky. Zprava ji ve velké rychlosti podjelo osobní vozidlo. „V zrcátkách jsem si ho nevšimla, byla to rychlost. Kdybych měla v autě syna a lekla se víc, tak bych to strhla, nedej bože zabila sebe i dítě,“ popsala pro CNN Prima NEWS dramatickou situaci řidička Lucie Prokešová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kameru si strč do někam. Na Žižkově měl před dětmi zavraždit ženu, u soudu nešetřil nadávkami

Manévr ostře odsoudil i mluvčí Ústředního automotoklubu České republiky Igor Sirota. „Že vás, někdo podjede odstavným pruhem, to je vrchol. V pruhu mohou být různé předměty či kameny, které mohou odlétnout. Muž skutečně řidičku ohrozil,“ vysvětlil.

Bezohledný řidič bude mít brzy nejspíš co do činění s policií. Pokud budou policisté na jeho manévr nahlížet jako na předjíždění zprava, hrozí mu až dvoutisícová pokuta. „Policisté z dopravního inspektorátu se na základě záběrů z palubní kamery začali vozidlem zabývat. Manévrem ohrozilo i ostatní účastníky provozu,“ doplnil mluvčí karlovarských policistů Jakub Kopřiva.

Kvůli odstavnému pruhu až roční zákaz řízení

Kriminalisté mohou mužovu jízdu posuzovat ještě přísněji právě kvůli tomu, že jel na dálnici v odstavném pruhu. „Sedm trestných bodů, pět až deset tisíc korun pokuta, šest až dvanáct měsíců zákaz řízení,“ vyčetl možné tresty dopravní expert Roman Budský. „Podle mého názoru by bylo dobré, aby navštívil i odborníka na duševní zdraví. Protože to, co tam předvedl, je extrémně nebezpečné,“ dodal.

Tentokrát skončil nebezpečný manévr bez nehody. Šofér je ale podle expertů nebezpečný. Jeho agresivní jízda nasvědčuje tomu, že takhle neřídil poprvé.

VIDEO: Účinný bič na předjíždění kamionů na dálnicích? Hrozí přísnější tresty, varuje policie

Tagy:
Hlavní zprávy ÚAMK krimi Sokolovsko Roman Budský podjíždění odstavný pruh palubní kamera Dálnice D6 Kynšperk nad Ohří