Kameru si strč do někam. Na Žižkově měl před dětmi zavraždit ženu, u soudu nešetřil nadávkami

Muž, který pobodal dvě ženy na Žižkově, je ve vazbě.

Muž, který pobodal dvě ženy na Žižkově, je ve vazbě

Muž, který na pražském Žižkově pobodal dvě ženy, je ve vazbě. Poslal ho tam v sobotu odpoledne soud. Po útoku jedna z napadených zemřela, druhá skončila v kritickém stavu v nemocnici. Agresor při předvedení k soudu nešetřil nadávkami ani směrem ke štábu CNN Prima NEWS, který byl na místě přítomný.

Policejní eskorta přivezla obviněného muže do soudní budovy v sobotu před čtvrtou hodinou odpoledne. Zadržený, který byl už v minulosti trestaný, urážel všechny okolo sebe. „Kameru si strč do p*či, ty k*ndo,“ nešetřil nadávkami.

ČTĚTE TAKÉ: Tvrdé drogy, násilí a nevěra. Známí popsali mrazivé okolnosti vraždy ženy na pražském Žižkově

Muž má na krku obvinění z vraždy, za kterou mu hrozí až výjimečný trest. Ve čtvrtek odpoledne pobodal v bytě na pražském Žižkově dvě ženy. Starší z nich, která byla jeho partnerka, zemřela. Její mladší kamarádka skončila v kritickém stavu v nemocnici. „Ony spolu bydlely, pomáhala jí s děckama,“ popsali známí zavražděné ženy. Ti také dodali, že obviněný muž bere drogy.

V bytě byly v době útoku děti, zhruba šestiletý chlapec a desetiměsíční kojenec. Útočník měl být jeho otcem. „Jediné, co mohu sdělit, je, že obviněný byl vzat do vazby, a to ze všech důvodů, které jsem navrhovala, tedy z důvodu vazby útěkové a z důvodu vazby předstižné,“ uvedla k případu státní zástupkyně Jana Murínová.

Hrozilo totiž, že by se obviněný skrýval nebo by trestnou činnost znovu opakoval. Hned po skončení soudu naložili policisté muže do auta a převezli ho rovnou do vazební věznice.

Tagy: