Komu zlomila pravda o Ježíškovi srdce? Herci ze seriálu ZOO zavzpomínali na vánoční svátky

Herci ze seriálu ZOO Eva Burešová, Lucie Černá, Michaela Pecháčková, Štěpán Benoni, Tomáš Klus a Šimon Bilina prozradili, kdy se dozvěděli pravdu o Ježíškovi a jak jako děti prožívali Vánoce.

Zjištění, jak je to s Ježíškem, si prý dobře pamatuje Eva Burešová, která v ZOO hraje Viky Janečkovou. „Prozradila mi to moje sousedka, nebudu ji jmenovat – ahoj, Kristýnko! Jednou mi to řekla, když jsem u ní byla na návštěvě. Malovaly jsme na nekonečný papír a přitom mi prozradila, že dárky kupují rodiče, bylo mi asi osm let. Byla jsem z toho smutná a vybavuji si to dodnes,“ popsala Burešová. Při vzpomínce na Vánoce si prý vybaví několik okamžiků z dětství.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: DJ Brejcha vzpomínal na divokou jízdu v Rusku. K dobru dal i kontroverzní opileckou historku

„Vzpomínám si, že když jsem byla malá, volala jsem babičce, ať přijede, že už tu byl Ježíšek a že mi musí přijít pomoct rozbalit dárky. Vzpomínám si, jak jsme jeli na svátky za tátou do Španělska. A hlavně si pamatuji na všechny Vánoce, kdy se mi narodily děti. Ty svátky jsou pak o něčem jiném. Tristan bude mít druhé Vánoce a trošku se bojím o stromeček. Leze všude a miluje vaření. Předpokládám, že všechny baňky budou ukryté v hrncích. Natánek byl v jeho věku klidnější,“ líčila Burešová.

Lucie Černá, která v ZOO hraje Isabelu Janečkovou, k odhalení pravdy o Ježíškovi nikoho nepotřebovala. „Před Vánoci jsem prozkoumávala v ložnici skříň rodičů a našla jsem tam dvě tabule, na které se dalo kreslit. Všechny dárky byly po dvou, logicky jsem odvodila, že jsou pro mě a sestru Báru. Na Vánoce jsem to rozbalila a tam mi došlo, že všechno kupují rodiče,“ uvedla Černá. Dodala, že si pamatuje, jak jako malá dostala autíčko na ovládání. „Nechtěla jsem žádné panenky, milovala jsem auta a ten sen se mi splnil,“ sdělila.

Luciina sestra Bára je jejím sourozencem i v ZOO, kde hraje Terezu Janečkovou. „Nepamatuji si detaily, ale objevily jsme dárky a s rodiči jsme tu hru na Ježíška hrály dál. Přiznaly jsme se až nějakou dobu po Vánocích,“ upřesnila. Nezapomenutelné jsou podle ní Vánoce hlavně pro jejich rodiče. „Narodily jsme se 17. prosince a den před Štědrým dnem si nás dovezli domů,“ sdělila.

Štěpán Benoni, představitel Marka Rokla, prý pozadí Ježíška prokoukl velice brzy. „Byl jsem bystré dítě. To ale nic nemění na tom, že jsem prožíval krásné Vánoce, jako kdyby Ježíšek byl. Možná jsem si ani nikdy nemyslel, že by existoval,“ uvedl Benoni, který je prý velký milovník Vánoc. „Na Šumavě je máme kouzelné. Dbám na výzdobu a na to, aby se nic nehrotilo a nestresovali jsme se. Jsem rád doma, máme to tam krásné a jen odpočíváme,“ líčil.

Pravdu o Ježíškovi prý těžce nesl Šimon Bilina jako Adam Hruška. „Nakonec jsem přistoupil na tu hru, že víra utváří realitu a Ježíšek je. Máme ho v srdci, když na ostatní myslíme. Je to ta vánoční nálada,“ uvedl.

Na Ježíška stále věří Michaela Pecháčková, která hraje Sidonii Annu Novotnou. „Rodiče mi to nikdy neřekli, ve škole se něco proslýchalo, ale já vždy říkala, že k nám Ježíšek chodí! A chodí stále,“ řekla Pecháčková. Dodala, že všechny Vánoce jsou pro ni krásné a nezapomenutelné. „Nejvíc na nich miluji to, že jsme všichni spolu, je klid a máme na sebe čas. Miluju cukroví a jídlo, a tak trochu bez výčitek si dopřávám. Na Vánoce se to přece může. O dárky tu až tak nejde, nemám ráda ten předvánoční shon a stres,“ líčila.

Když pravdu o Ježíškovi zjistila Sabina Laurinová, která představuje Alici Novotnou, bylo jí prý asi sedm let. „V maminčině skříni jsem objevila krásné telefony, které se mohly propojit a volat si z nich z pokoje do pokoje. Barvu si nepamatuji, Říkala jsem si, že to je dárek, ale nevěděla jsem pro koho. Nakonec jsem je našla pod stromečkem, ale neřekla jsem jim to, abych jim nezkazila radost. Na Ježíška jsem nepřestala věřit, já ho vyhlížím dodnes,“ sdělila Laurinová. Nejlepší vzpomínku má na Vánoce, které trávili na chatě. „Byli jsme účastníci zájezdu a zamířili jsme do Krkonoš na chatu Hromovka. Všichni jsme večeřeli dole v jedné velké jídelně. Bylo to jiné, moc krásné. Po večeři si všichni šli na pokoje rozdat dárky, které si přivezli z domova. Měli jsme tam takovou větývku, pod kterou byly ty drobnosti,“ popsala.

O vzpomínku na Ježíška se podělil také zpěvák Tomáš Klus, který v ZOO hraje Filipa Jandu. „Jako jak s Ježíškem? Jako kdy jsem ho prvně viděl? Kdy jsem zjistil, jak vypadá? Já jsem ho slyšel. Prvně jsem si myslel, že vypadá jako ten zvoneček, jak se jím zvoní, než se všichni rozběhnou ke stromečku. Zazvoní, snese dárky… Neměl jsem představu, jak konkrétně vypadá. Jestli je chlupatej, nebo jestli je to opravdu ten Ježíš, kterého ukřižovali, anebo miminko. Pro mě to je zjevení, moc, světlo,“ líčil Klus. Na Vánocích ho prý nejvíc těší, jak se k sobě lidé chovají. „První Vánoce, které si pamatuji jako dítě, byly ty u babičky. Jezdili jsme k babičce a dědovi na vesnici, všude byla spousta sněhu a museli jsme se k nim prohrabávat. To bylo romantické. Teď jsou to Vánoce, kdy je děláme my dětem. To kouzlo Vánoc se vrací z druhé strany a je to zase kouzelné,“ sdělil.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Nemám rád Vánoce, přiznal otevřeně Richard Müller. Zmínil ale své největší přání

Tagy: