Herec Sylvester Stallone si pořídil nový sporťák. Chevrolet Corvette dosáhne 312 km/h

Hvězda hollywoodských akčních filmů a režisér Sylvester Stallone se rozhodl rozšířit svou sbírku aut o nový model. Tentokrát si vybral americký sportovní vůz bez střechy, s osmiválcem pod kapotou a výrazným tyrkysovým lakem. Auto mu doručil sám majitel showroomu.

Sylvester Stallone se v polovině loňského roku definitivně přestěhoval z Kalifornie na slunnou Floridu. Po svém novém domovském státu chce čtyřiasedmdesátiletý herec jezdit také v novém autě. Rozhodl se přitom pro americký stroj. Objednal si Chevrolet C8 Corvette Stingray v provedení se stahovací střechou a výraznou tyrkysovou barvou.

Auto kupředu žene uprostřed uložený benzinový osmiválec LT2. Má gigantický objem 6,2 litru a výkon 369 kW, tedy 502 koní. Dosahuje točivého momentu 637 Nm. Z nuly na 100 km/h by měla Corvette zrychlit za tři sekundy a uhánět maximálně 312 km/h. Střechu lze shodit za 16 sekund a to i za jízdy, konkrétně do rychlosti 50 km/h. Pomáhá s tím šest elektromotorů.

V Evropě za dvojnásobek

Americký sporťák by se měl v druhé polovině letošního roku objevit i na trhu v Evropě. Kupé vyjde na zhruba 2,6 a otevřená varianta na 2,8 milionu korun. To je zhruba dvojnásobek ceny, za kterou se prodává ve Spojených státech. Tam si navíc zákazník může vybrat doručení vozu až domů, což také Stallone udělal. Auto mu přivezl přímo majitel showroomu i se svou ženou a společně se vyfotili. Snímky pak zveřejnili na Twitteru.

Majetek slavného hollywoodského herce a režiséra podle odhadu dosahuje zhruba 400 milionů dolarů, tedy v přepočtu asi 8,5 miliardy korun. V Česku by patřil k 25 nejbohatším lidem. Není proto divu, že svou zálibu v autech pohodlně realizuje. Vlastnil jich desítky, třeba Bugatti Veyron, Ferrari 599 GTB, Rolls-Royce Phantom, Bentley Continental GT nebo Lamborghini Countach. Ve sbírce nechybělo ani několik Chevroletů Corvette.

Tagy: