Herec ze seriálu Dawsonův svět trpěl poruchou příjmu potravy. Sestra promluvila o jeho smrti

Sestra nedávno zemřelého herce z Dawsonova světa Obiho Ndefa se rozhodla promluvit o příčině jeho smrti. Selhalo mu srdce v důsledku dlouhodobého boje s poruchou příjmu potravy, svěřila se na sociální síti X. Chtěla tím upozornit na závažnou psychickou poruchu zvanou ortorexie.

Jednapadesátiletý herec ze seriálu Dawsonův svět Obi Ndefo zemřel na konci července. Veřejnost dosud neznala příčinu jeho smrti, až nyní se o ní rozepsala Ndefova sestra Nkem na sociální síti X. Hvězdě selhalo srdce v důsledku dlouhodobých potíží s jedním typem poruchy příjmu potravy, takzvané ortorexie (patologická posedlost zdravou výživou a biologicky čistými potravinami, pozn. red.), popsal web The US Sun.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřel autor stovek alb a uznávaný baskytarista. Hrál i s McCartneym nebo Eltonem Johnem

Sestra uvedla, že v rodině proběhla velká diskuze o tom, zda příčinu smrti zveřejnit. Nakonec všichni dospěli k závěru, když budou jeho příběh budou vyprávět, může to pomoci ostatním lidem s tímto problémem. „Jako jeho rodina přinášíme tuto zprávu, abychom upozornili na závažnost ortorexie a doufáme, že se lidem trpícím touto zničující nemocí dostane soucitné péče, kterou si zaslouží,“ citoval Nkem server Metro.

Ndefo začal se svou zdravou stravou příklonem k veganství. Sestra přiznala, že při zpětném pohledu to byl začátek ortorexie. Podle ní totiž šlo spíše o kontrolu jídla než o zdraví.

Herec se posledních pár let potýkal s vážnými zdravotními problémy poté, co ho před pěti lety srazilo auto a přišel tak o obě nohy. S hendikepem se však snažil vyrovnat a žít běžný život.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Domov Dalibora Jandy připomíná Southfork z Dallasu. Nahlédněte do jeho království

Tagy:
jídlo zdraví herec celebrity hodnoty porucha příjmu potravy Dawsonův svět nemoci a zdravotní potíže smrt a umírání