Heřmánkovo úmrtí zasáhlo svět celebrit. Herec Nový zavzpomínal, co zesnulému kolegovi záviděl

Informace o smrti herce přineslo Divadlo Bez zábradlí

Ve věku 76 let zemřel herec Karel Heřmánek

Z náhlého a tragického úmrtí herce Karla Heřmánka byla v šoku řada jeho kolegů. Představitel legendárního fešáka Huberta se měl zastřelit na střelnici na Příbramsku. Jako vynikajícího a charismatického herce jej označil jeho kolega z branže Pavel Nový. Ve vysílání CNN Prima NEWS se také svěřil, co Heřmánkovi záviděl. Na herce zavzpomínali také herečka Jiřina Bohdalová nebo režisér Jiří Strach. Vzkaz připojil i ministr kultury Martin Baxa (ODS).

Zpráva o úmrtí slavného umělce zasáhla například jeho hereckého kolegu Pavla Nového. „Je mi to hodně líto. Karel byl vynikající a charismatický herec. Bohužel jsme spolu hráli jen ve Fešáku Hubertovi v 84. roce,“ uvedl Nový ve vysílání CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Poslední foto zesnulého herce Karla Heřmánka. Užíval si s Bartoškou a Trojanem

Netajil se ani tím, že Heřmánkovi ledacos záviděl. „U mě měl vždy veliký obdiv. Navíc jsem mu záviděl hlas a hereckou zkušenost. On totiž prošel Divadlem Na provázku a v Ústí nad Labem měl velikou hereckou svobodu,“ řekl Nový s odkazem na Heřmánkovo působení v ústeckém Činoherním studiu.

„Obdivoval jsem ho, protože byl v každém bijáku úplně jiný. Například ve filmu Kam pánové, kam jdete? byl úplně jiný než v čemkoliv jiném,“ dodal Nový. Zavzpomínal také na Heřmánkovu divadelní kariéru a jeho legendární výkon ve hře Sluha a jeho pán.

Milovala jsem ho, smutní Morávková

Na herce známého z filmů Fešák Hubert, S čerty nejsou žerty nebo Smrt krásných srnců zavzpomínal také režisér Jiří Strach. „Mávám ti do nebe, můj milovanej filmovej táto,“ napsal režisér na síti X.

Z hercova úmrtí byla v šoku i herečka Jiřina Bohdalová. „To je strašně smutné, važme si každého dne života,“ sdělila. „Já ho milovala… Hrát s ním byl sen. Splněný sen,“ popsala pro Blesk herečka Dana Morávková.

VIDEO: Vzpomínky na Karla Heřmánka

Upřímnou soustrast rodině a přátelům popřál i herec a ředitel Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský.

Na tragicky zesnulého herce zavzpomínal také ministr kultury Martin Baxa. „Pane Heřmánku, díky za Vaše hluboce lidské a laskavé postavy, které i v době, která lidskost a opravdovost popírala, přinášely tolik potřebnou naději, že to s námi ještě není tak špatné. Upřímnou soustrast rodině a přátelům,“ napsal Baxa na sociální síti X.

Z politiků se k umělcově smrti vyjádřil také senátor Zdeněk Hraba. Heřmánka označil za „nezapomenutelného“ herce. „Herec, který ať už hrál cokoliv, hrál to vždy skvěle,“ dodal politik.

Herec Karel Heřmánek zemřel náhle ve středu 24. srpna. Podle informací webu iDnes se měl zastřelit na střelnici na Příbramsku. Během své kariéry působil v brněnském Divadle Na provázku, v Činoherním studiu v Ústí nad Labem či v Divadle Na zábradlí. Následně si založil vlastní Divadlo Bez zábradlí. Diváci jej obdivovali ve snímcích Fešák Hubert, Krakonoš a lyžníci, Dobré světlo, S čerty nejsou žerty, Smrt krásných srnců či Kam pánové, kam jdete?

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Zpěvák Justin Bieber je poprvé otcem. Narodil se mu syn, zveřejnil i fotografii

Tagy: