Hokejoví šampioni s golfovou holí: Pastrňák, Nečas i Krejčí vyzvali Slováky k boji

Premiérový ročník akce Porsche Golf Hockey Challenge na hřišti PGA National OAKS Prague

Golf Hockey Challenge

Odstartoval premiérový ročník akce Porsche Golf Hockey Challenge na hřišti PGA National OAKS Prague. V rydercupovém formátu měří síly čeští a slovenští hokejisté. Fanoušci loví selfie i podpisy takových hvězd, jako jsou David Pastrňák, Martin Nečas, David Krejčí, Tomáš Tatar, Martin Fehérváry a další.

Jedinečná sportovní událost, ve které přední čeští a slovenští hokejisté změří síly v golfu. Dva měsíce po výhře na mistrovství světa v hokeji jsou někteří čeští hráči opět pohromadě, ovšem tentokrát ne na ledě, ale na trávníku, a to v rámci turnaje Golf Hockey Challenge. Mezi nimi je i Martin Nečas, hokejový útočník, který byl v roce 2017 draftován jako dvanáctý celkově týmem Carolina Hurricanes. Rodák z Nového Města na Moravě se golfu věnuje pátým rokem. „Snažím se hrát hlavně teď během léta, když je čas. Než začne příprava, hraju docela často i třikrát týdně a baví mě to. Hlavní je, že vypnu telefon a vidím se s kamarády,“ usmívá se mistr světa.

I další hvězda, která svým gólem rozhodla ve finále o zlaté medaili pro Česko, prozradila, jak je na tom s golfem. „Poslední 2-3 roky jsem začal hrát víc toho golfu než tenisu. Jak ten věk přibývá, tak ten golfíček je pro mě víc na pohodu než tenis,“ říká David Pastrňák mezi focením a podepisováním se fanouškům, kteří dorazili fandit.

Podívejte se, jak vypadala situace po pátečních foursomech:

Přípravy na svatbu šampiona vrcholí

Oslavy po mistrovství světa byly velké. Slavilo celé Česko i hráči. Mnozí ještě neměli čas si odpočinout. A například nejlepší český hokejista současnosti má pořádně perné léto. David Pastrňák hned po oslavách začal s přípravou na novou sezónu a do toho plánuje svatbu. „Odpočinek byl takový rychlý. Vzhledem k tomu, že vlastně máme letos svatbu, tak jsem chtěl začít trénovat dřív. Jsem už v tréninku asi měsíc, teď jsem si dal volno, pak svatba, zpátky do tréninku a příprava na sezónu,“ popsal plány David Pastrňák. Našemu štábu sice neprozradil, kdy se svatba bude konat, na otázku moderátorky ale odpověděl, že to nebude v Česku.

Bratrská rivalita i na greenu

Na golfovém hřišti se potkalo celkem 12 českých a 12 slovenských hráčů, kteří mají blízko jak ke golfovým holím, tak k hokejkám. Čeká se velká bitva, který tým bude vítězný, se dozvíme v sobotu. Ovšem odhady mají hráči už teď. „Tak oni (myšleno čeští hráči - pozn. redakce) jsou opravdu golfoví fanatici a velmi je to baví a hrají velmi dobře. Samozřejmě i my máme dobré hráče, ale vypadá to, že ta kvalita je asi trošku na straně Česka,“ přiznává Tomáš Tatar, slovenský hokejista.

A ve vítězství věří i David Pastrňák. „Rivalita tam je. Ale přece jen máme stejný jazyk, rozumíme si všichni, takže o to to je specifické a můžeme se navzájem popichovat. Takže hrozně se těším. Kluci Slováci přivezli výborný tým, jak lidsky, tak hokejově. Ale doufejme, že golfově moc ne. A vítězství se překlopí na naši stranu,“ směje se zlatý medailista David Pastrňák.

Tagy: