Hororový nález po dražbě věcí. Rodina si koupila kufry, v nich byly mrtvé děti

Děsivý nález čekal na novozélandskou rodinu, která v internetové aukci koupila zboží z opuštěných skladů. Mezi zakoupenými předměty byly i dva kufry, ve kterých byla ukrytá těla dětí ve věku mezi pěti a deseti lety, informovala ve čtvrtek agentura AP s odkazem na místní policii.

Děti byly podle prvního zjištění mrtvé už několik let. Kufry ve skladu ležely nejméně tři nebo čtyři roky, řekl novinářům detektivní inspektor Tofilau Faamanuia Vaaelua. Vyšetřování je podle něj zatím v počátcích. „Musíme zjistit kde, kdy a jak,“ řekl. Tamní policie kvůli případu kontaktovala Interpol.

Rodina z Aucklandu, která kufry společně s dalšími předměty vyklizenými ze skladů koupila, nemá se zločinem nic společného, uvedl Vaaelua. V dražbách tohoto typu většinou zájemci nemají do skladu přístup, a tím pádem nevědí přesně, co kupují. Nákup navíc rodina prováděla online, zboží si pak pouze vyzvedla. Nález v kufru, který učinila až po příjezdu domů, pochopitelně všechny velmi rozrušil.

Několik sousedů podle serveru BBC zmiňovalo silný zápach vycházející z domu rodiny, která zavazadla zakoupila. „Hned jsem ten zápach poznal a přemýšlel jsem, odkud jde,“ řekl jeden ze sousedů, bývalý pracovník krematoria.

Hlavní prioritou policie je nyní identifikace obětí. Ta by měla vést k alespoň částečnému objasnění okolností celého případu. Policisté věří, že děti mají v zemi příbuzné, kteří ani nemusí vědět, že jsou po smrti, píše deník The Guardian. Zatím muži zákona nepotvrdili, zda už se jim podařilo kontaktovat předchozího majitele kufrů. Společně s těly objevili některé osobní věci, které by i po tak dlouhé době mohly vést ke ztotožnění dětí.

„Vyšetřovací tým pracuje ze všech sil, aby dohnal před soud osobu nebo osoby, které jsou za smrt těchto dětí zodpovědné. Bez ohledu na to, kolik let sloužíte, vyšetřovat děsivé případy, jako je tenhle, není nikdy snadný úkol,“ dodal Vaaelua. „Sám jsem otec malých dětí. Ale je to naše práce a musíme ji zvládnout,“ řekl.

Tagy: