Hrozivá nehoda na Královéhradecku: Kamion se nevešel pod most, řidič se po nárazu zranil

Hrozivě vyhlížející nehoda se stala v neděli kolem poledne v Hradci Králové. Kamion narazil do mostní konstrukce železničního nadjezdu. Nehoda zastavila dopravu jak na silnici, tak i na železniční trati nad ní. Okolnosti neštěstí vyšetřuje policie.

Nehoda se stala v místní části Pouchov krátce před polednem. „Řidič nákladního vozidla s největší pravděpodobností nesprávně odhadl sníženou podjednou výšku železničního mostu, do kterého narazil,“ uvedla mluvčí Policie ČR Královéhradeckého kraje Iva Kormošová.

ČTĚTE TAKÉ: Obyvatele Hlinecka vzbudil požár. Oheň nejspíš vyvolala porucha elektrokola, zranil se hasič

Nákladní auto vrchní částí narazilo do mostní konstrukce a zastavilo se na druhé straně. Přivolaní hasiči pomohli řidiči vylézt ven ze zcela zdemolované kabiny a předali ho zdravotníkům. „Jednatřicetiletý muž utrpěl lehké zranění,“ dodal mluvčí Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje Ivo Novák.

Kvůli nehodě byla v místě uzavřená ulice Jana Černého, stál i provoz na železniční trati nad ní. Příčiny nehody a způsobenou hmotnou škodu upřesní další vyšetřování.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Aerolinky stahují Boeingy 737 MAX. Kvůli vypadlému oknu se musí zkontrolovat 171 strojů

Tagy:
Hradec Králové havárie Královéhradecký kraj nákladní automobil Policie České republiky Ivo Novák Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje Pouchov