Obyvatele Hlinecka vzbudil požár. Oheň nejspíš vyvolala porucha elektrokola, zranil se hasič

Podivné zvuky probudily časně ráno obyvatele rodinného domu v Otradově na Hlinecku. Majitel po chvíli zjistil, že hoří přístavek u budovy. Oheň likvidovalo pět jednotek hasičů, jeden z nich se při zásahu zranil. Požár napáchal škody za 1,3 milionu korun.

Hasiči dostali hlášení o požáru v neděli před půl šestou ráno. „Při příjezdu první jednotky na místo události bylo zcela jasné, že plameny zasáhly celý přístavek a již částečně ničily i střechu rodinného domu,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Horáková s tím, že hasiči zkontrolovali celý půdní prostor i dům, uvnitř se naštěstí nikdo nenacházel. Oheň dostali pod kontrolu hodinu od ohlášení.

ČTĚTE TAKÉ: Nádraží v českých městech patří k nejnebezpečnějším místům. Kraluje tam podsvětí

„Následně bylo nutné rozebrat střešní krytinu a dohasit všechna ohniska. Při prováděném rozebírání střešní konstrukce došlo k propadnutí zasahujícího hasiče. Ten byl ihned pomocí nosítek transportován z půdy dolů a předán do péče zdravotníků,“ doplnila mluvčí.

V přístavku měl muž uložený kompresor, gril a další věci. Plameny zcela zničily i karavan odstavený v těsné blízkosti pergoly, ve kterém byly dvě propan-butanové lahve, které museli hasiči ochlazovat, aby neexplodovaly.

Vyšetřovatel hasičů následně zjistil, že požár s největší pravděpodobností způsobila technická závada na baterii elektrokola, které bylo uložené s ostatními věcmi v pergole. Škodu předběžně vyčíslil na 1,3 milionu korun. Uchránit se podařilo majetek ve výši 5 milionů korun.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zásah ve škole při výuce. Student na Kladensku vyhrožoval spolužákům, odvedli ho policist

Tagy: