Hrůza na Olomoucku. Mladá matka měla zavraždit 10měsíční dceru kvůli pláči

Policie pátrá po chlapci trpícím autismem.

Matka na Olomoucku měla zavraždit miminko

Mladá matka podle policie zavraždila na Olomoucku svou desetiměsíční dceru. Čtyřiadvacetiletá žena zpočátku jakékoliv násilí vůči dceři popírala, při následném výslechu se ale kriminalistům k zavraždění dítěte přiznala. Podle policie šlo o zkratkovité jednání, když nemohla plačící dítě utišit. Za vraždu dítěte jí hrozí až výjimečný trest, informoval ve čtvrtek krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

Tragédie se stala v pondělí, kdy byli policisté přivoláni k úmrtí desetiměsíčního dítěte v obci na Olomoucku. „Přivolaný lékař na místě po marné resuscitaci konstatoval úmrtí kojence. Matka uvedla, že ráno v postýlce našla dcerku, která nedýchala. Ihned proto přivolala záchrannou zdravotnickou službu. Policistům se událost zdála podezřelá a přivolali olomoucké kriminalisty,“ uvedl policejní mluvčí.

ČTĚTE VÍCE: Na metalovém festivalu v Jaroměři našli mrtvého muže. Policie nařídila pitvu

Kriminalisté nařídili soudní pitvu, žena se nakonec po výslechu k zavraždění dcery přiznala. „Motivem činu bylo zřejmě zkratkovité jednání ženy, které se nedařilo utěšit plačící dítě. Obviněná žena nebyla v minulosti trestně stíhaná. Pod vlivem alkoholu ani jiných omamných látek v době činu nebyla,“ uvedl Hejtman. Dodal, že kriminalisté podali krajskému státnímu zástupci podnět na vzetí ženy do vazby, který soud akceptoval a poslal ji za mříže. Obviněné ženě hrozí za zvlášť závažný zločin vraždy trest odnětí svobody na 15 až 20 let nebo výjimečný trest.

Kriminalisté se v Olomouckém kraji zabývali vraždou dítěte naposledy loni na podzim, kdy svého pětitýdenního syna zabila šestadvacetiletá žena ze Šumperska. Olomoucký krajský soud ji za to letos v červnu potrestal 18 lety vězení. Tragédie se stala v Klepáčově, kde žena po porodu žila v ubytovacím zařízení vyčleněném pro ukrajinské uprchlíky. Nezaměstnaná žena svého pětitýdenního syna podle obžaloby fyzicky napadla proto, že dítě neustále plakalo a obžalovaná jej nebyla schopna utišit. Kojence podle vyšetřování nejprve udeřila do hlavy, pak jej opakovaně škrtila a následně mu ponořila hlavu do vody. Syn utrpěl mnohočetná zranění vnitřních orgánů včetně krvácení do mozku a zlomeniny žebra.

Neunikl vám případ výbuchu ve Slaném, kde bylo obrovské množství chemikálií?

Tagy: