Hrůza na železnici: Leopolda s kamarádem zasáhl tak silný výboj, že v okolí vypadl proud

V pátek krátce po sedmé hodině zasahovaly složky IZS na železniční stanici ve slovenských Malackách. V blízkosti odstaveného nákladního vagonu se nacházeli dva zranění. Čtrnáctiletého chlapce a dalšího mladistvého zasáhlo vysoké napětí z trolejového vedení. Leopolda ve vážném stavu dopravil do nemocnice vrtulník.

Čtrnáctiletý Leopold je podle informací TV JOJ v ohrožení života. Po prvotním ošetření záchranáři chlapce převezli do nemocnice v bratislavských Kramárech. Mladík utrpěl hluboké popáleniny na polovině těla. Došlo také k poranění hlavy a existuje podezření na frakturu pánve.

ČTĚTE TAKÉ: Tragická nehoda u Nitry: Milan s manželkou se od zubaře nevrátili, nepřežil ani cizinec

„Posádka záchranného vrtulníku v blízkosti místa neštěstí převzala do péče nezletilého pacienta s rozsáhlými popáleninami a dalšími poraněními,“ uvedla mluvčí letecké záchranné služby Zuzana Hopjaková pro TV JOJ s tím, že lékař chlapce na palubě vrtulníku uvedl do umělého spánku.

Zásah elektrickým proudem měl být tak silný, že v širším okolí vypadla elektřina. „Zahájili jsme trestní stíhání ve věci trestného činu ublížení na zdraví,“ dodala pro TV JOJ policejní mluvčí Jana Šimunková.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Ženu na Slovensku přejelo auto hned dvakrát. Skončila v nemocnici s vážným zraněním

Tagy: