Zastřelil děti i rodiče. Pachatel hrůzného masakru neušetřil ani psy, americké policii uniká

K masakru došlo ve vesnici Romeoville, nedaleko Chicaga.

Masakr rodiny v Chicagu

Policisté v americké obci Romeoville poblíž Chicaga nalezli v neděli v jednom z domů mrtvá těla zastřelených rodičů se dvěma dětmi a třemi psy. Podle vyšetřovatelů nešlo o případ vraždy následované sebevraždou, pachatel je tak zřejmě stále na svobodě, veřejnosti však prý nebezpečí nehrozí. Podle sousedů nebyla slyšet žádná střelba.

Muži zákona objevili hororovou scénu v neděli před devátou večer. Na místo vyrazili kvůli žádosti příbuzného, podle kterého se jedna z obětí neobjevila v práci. Pachatel je podle policie stále na svobodě. „Nedomníváme se, že útočník je mezi oběťmi. Nejde o vraždu následovanou sebevraždou,“ uvedl podle stanice Sky News zástupce policejního náčelníka Chris Burne.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Detaily tragédie v Čachticích: Zbloudilá kulka zabila mladou matku, vyšla z pušky expolicisty

Kriminalisté zatím nevědí, zda byl dospělý pár sezdaný, šlo však o rodiče dvou zavražděných dětí. Jejich potomky včetně věku a pohlaví policisté odmítli veřejnosti ztotožnit, kvůli „citlivé“ povaze vyšetřování. Podle sousedů jim mělo být zhruba sedm a devět let, uvedla stanice ABC Chicago. Rodina se prý do sousedství přistěhovala teprve v dubnu.

Motiv brutálního činu je podle Burnea nejasný, veřejnost ovšem není v ohrožení. V sousedství nicméně neprobíhá aktivní pátrání po možném pachateli. „Kvůli uplynulému času neexistuje žádná aktuální hrozba. Byli jsme kontaktováni před více než 18 hodinami,“ vysvětlil v pondělí Burne podle stanice NBC Chicago.

Před domem obětí vzniklo malé pietní místo. Místní lidé na něj nosí květiny a svíčky. „Jenom doufám, že najdou toho, kdo to udělal, a dostane, co zaslouží,“ rozhořčil se jeden ze sousedů. Podle některých obyvatel Romeoville nebyla slyšet střelba. „Moje neteř má ložnici hned vedle příjezdové cesty. Vůbec nic neslyšela, navíc má dva malé psy. Jeden z nich vždycky začne štěkat, když něco slyší, a teď nic,“ podivoval se další soused.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Boskovické gymnázium v šoku: Z okna měl vyskočit jeden z žáků, na místě zasahuje policie

Tagy: