Hrůzyplné záběry: Muži v Kuřimi zapadly mezi pražce cigarety, srazil ho rychlík

Muži v Kuřimi na Brněnsku zapadly mezi pražce cigarety, když si pro ně šel, srazil ho rychlík. Policie ukázala video ze střetu, varuje tímto před neopatrností lidí.

Podle policejního mluvčího Davida Chaloupky měl dvaatřicetiletý cizinec koncem roku velké štěstí. „Muž se do jízdní dráhy vlaku dostal z málo pochopitelných důvodů. Mezi pražce mu měly vypadnout cigarety, kvůli kterým opustil nástupiště a vydal se do kolejiště,“ uvedl.

Přesto, že dotyčný nebyl pod vlivem alkoholu nebo návykové látky, nevšiml si rychle se přibližující soupravy. „Spatřil ji až z bezprostřední blízkosti, kdy už nemohl nic dělat. Vlak jej zachytil a odhodil na nástupiště, kde mu po zastavení soupravy poskytl vlakový personál první pomoc a přivolal záchranáře,“ sdělil Chaloupka. Doplnil, že hrozivě vypadající srážku muž přežil bez tragických následků.

Loni se podle policie stalo na jižní Moravě 35 nehod, při nichž vlak srazil člověka, jen šest lidí při nich nezemřelo. Několik lidí se na koleje vydalo dobrovolně ukončit svůj život, ale u osmi z celkového počtu sražených šlo o neopatrnost či snahu zkrátit si cestu přes koleje.

„Na neoprávněný vstup do kolejiště se zaměřili i policisté, kteří například ve Vyškově během hodiny odhalili hned devět přestupců, kteří při přecházení přes koleje riskovali nejen pokutu, ale především svůj život,“ doplnil mluvčí.

Tagy: