Hudební scéna přišla o legendu ska. Hendrickson byl originál a gentleman, smutní kolegové

Po krátké nemoci zemřel britský zpěvák Arthur Hendrickson. Na sociální síti o tom informovala ska-rocková kapela The Selecter, jejíž byl Hendrickson součástí. Frontmanovi skupiny bylo 73 let, informuje BBC.

Hendrickson spojil svou uměleckou dráhu s kapelou The Selecter, se kterou podle deníku The Sun začal vystupovat v 70. letech minulého století. Právě tato hudební skupina na sociální síti zpěvákovo úmrtí oznámila.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřela ikonická zpěvačka s křišťálově čistým hlasem. Hardyová okouzlila fanoušky baladami

„Se smutkem potvrzujeme, že frontman skupiny Selecter Arthur ‚Gaps‘ Hendrickson zemřel po krátké nemoci. Svět přišel o originál, talentovaného hudebníka a absolutního gentlemana,“ uvedli  Hendricksonovi kolegové. Přesnou příčinu úmrtí kapela nezveřejnila, BBC však připomněla, že zpěvákovi lékaři minulý rok diagnostikovali rakovinu.

We are devastated to confirm that Selecter frontman Arthur GAPS Hendrickson has died after a short illness. The world...

Posted by The Selecter on Tuesday, June 11, 2024

Skupina The Selecter vznikla v roce 1979 v Coventry a vedle Hendricksona byli jeho členy Pauline Blacková, Neol Davies, Compton Amanor, Desmond Brown, Charley Bembridge a Charley Anderson. Kapela s přestávkami vystupovala po čtyři desetiletí.

Zřejmě největší slávy kapela dosáhla v 70. a 80. letech minulého století, když se několik jejích písní umístilo v žebříčku 40 nejoblíbenějších skladeb. K největším hitům kapely patřily písně On My Radio, Three Minute Hero, Missing Words a The Whisper.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Já už se nelíčím, ale provádím „tuning“, žertuje Bílá. Prozradila recept na šťastný život

Tagy:
hudba Coventry kapela hudební skupina The Selecter Arthur Hendrickson ska