Zemřel producent a kytarista Albini. Spolupracoval i na ikonickém albu skupiny Nirvana

Fanoušky rockové hudby zasáhla smutná zpráva. Ve věku 61 let zemřel producent a kytarista Steve Albini. Spolupracoval i s legendární grunge kapelou Nirvana, která u něj nahrála ikonické album In Utero. Muzikant skonal po infarktu, sdělili webu Pitchfork zaměstnanci Albiniho hudebního studia. Píše o tom web Daily Mail.

Desítky let stál v čele svého legendárního studia. Nepůsobil však pouze za mixážním pultem, ale vystupoval také na pódiu. V kapelách Big Black a Shellac působil jako frontman. S druhou jmenovanou skupinou se dokonce připravoval na nadcházející koncertní šňůru, připomíná web Daily Mail.

K TÉMATU: Příčina smrti herečky Postlerové? Stěžovala si na těžký postcovidový syndrom

Sehrál rovněž zásadní roli při vzniku alternativního rocku v posledních dvou dekádách minulého století. Spolupracoval i s legendární kapelou Pixies, britským hudebníkem Jarvisem Cockerem nebo anglickou zpěvačkou a kytaristkou PJ Harvey.

Albini ve svém případě upřednostňoval označení „hudební inženýr“, píše web The Guardian. Zanechal nesmazatelnou stopu na hudebních nahrávkách stylu grunge, a to včetně nahrání ikonického alba In Utero od legendární kapely Nirvana.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zpěvák Imrich před smrtí přišel o hlas. Mohlo mu to stačit k sebevraždě, míní kolega z kapely

Tagy: