Hvězda Hearthstone Thijs leží v nemocnici. Jeho stav ovlivnil turnaj HS Grandmasters

Finále evropské části nejprestižnější dlouhodobé soutěže v karetní hře Hearthstone změnilo harmonogram. Thijs „Thijs“ Molendijk totiž leží v nemocnici. I přesto se nakonec nizozemská hvězda probojovala do play off, kde se utká o titul šampiona.

Jeden z historicky nejúspěšnějších hráčů Hearthstone, Thijs „Thijs“ Molendijk, zamíchal harmonogramem prestižního turnaje HS Grandmasters, v němž se kromě ceněného titulu bojuje především také o postup na mistrovství světa Hearthstone World Championship. Kvůli alergické reakci na antibiotika skončil s diagnózou těžkého zánětu a selhání ledvin na nemocničním lůžku.

Blizzard Entertainment, vývojář hry Hearthstone a pořadatel turnaje, nezůstal vůči zdravotnímu stavu jednoho z nejlepších světových hráčů lhostejný a vyšel mu vstříc. Skupina A, v níž měl Thijs o víkendu předvést svůj výkon, se odehrála o den později, než se plánovalo. Boje ve skupinové fázi tak namísto skupiny A zahájila v pátek skupina B, přičemž skupina A přišla na řadu v sobotních večerních hodinách.

Že se vstřícný krok Blizzardu vyplatil, dokázal Thijs hned v první hře, kde si velmi rychle na své konto proti Seikovi připsal výhru 3:1. V následujícím zápase pak svou dominanci jen potvrdil a i když se na rozdíl od svých oponentů neukázal na webkameře, jeho výkon to nikterak neovlivnilo. S výhrou 3:1 proti Rdu se probojoval do play off, kde se utká o titul šampiona HS Grandmasters, a také postoupil na mistrovství světa. O ten se popere i s domácím zástupcem Jarlou, který se do play off dostal ze skupiny B.

Tagy:
Hearthstone esport nemocnice hvězda mistrovství světa Gaming karetní hry Thijs Hearthstone: Heroes of Warcraft Blizzard Entertainment