Hvězdný Ed Sheeran se vrátí do Česka. Pro velký koncert si překvapivě nevybral Prahu

Ed Sheeran

Do Česka se vrací Ed Sheeran. Zazpívá v Hradci Králové

Světová megastar, britský zpěvák a skladatel Ed Sheeran, se po pěti letech vrátí do Česka. V rámci svého Mathematics Tour vystoupí na královéhradeckém letišti příští rok v sobotu 27. července. Pro Hradec Králové jde o největší kulturní událost v historii, jak sdělili na páteční tiskové konferenci představitelé radnice. Ta se na zajištění koncertu podílí s Ameba Production, která pořádá každoročně na královéhradeckém letišti několikadenní hudební festival Rock for People.

Sheeranův koncert festival Rock for People jistě překoná – a to pravděpodobně jak v počtu návštěvníků, tak i ve velikosti a složitosti příprav. „Při Rock for People dochází k postupnému nájezdu návštěvníků, fanoušků, kdežto na koncertu dojde k jednorázovému, hromadnému příjezdu,“ vysvětlil náměstek hradecké primátorky Lukáš Řádek s tím, že na události, o které vedení města ví od léta, bude náročné především zorganizovat dopravu.

ČTĚTE TAKÉ: Nobelovu cenu za literaturu získal dramatik Jon Fosse. Jeho hry uvádějí i česká divadla

„Velmi diskrétně jsme na úrovni magistrátu zjišťovali, jestli je to vůbec možné. Teď, když je všechno potvrzeno, zveřejněno, tak bude náš nově vytvořený dopravní a koordinační tým pracovat, aby veškeré logistické záležitosti co nejlépe vyřešil,“ dodal.

Radnice spolu s produkční agenturou se podle něj bude snažit vypořádat s vybudováním co nejkvalitnější fan zóny a zajímavého programu. „Chceme uspořádat i nějakou afterparty tak, aby se počty návštěvníků, kteří přijíždí a odjíždí, rozložil v čase,“ doplnil Řádek.

Podle hradecké primátorky Pavlíny Springerové jde o akci, která v „jejím“ městě ani jinde na východě Čech nemá obdoby: „Pro Hradec to znamená, že se nesmazatelně vepíšeme do mapy světových koncertních turné globálních hvězd.“

Varšava i Praha mají smůlu

Dodala, že Německá produkční agentura, která s Ameba Production spolupracuje a která se rozhodovala mezi několika městy, si při osobní návštěvě důkladně prohlédla potenciální dějiště koncertu. Hradci nakonec dala přednost například před Prahou nebo Varšavou.

Britský popový zpěvák Ed Sheeran v Česku naposledy vystoupil v roce 2019. Tehdy jeho dva koncerty v pražských Letňanech přilákaly zhruba 150 tisíc návštěvníků. Jaká je kapacita hradeckého letiště a jaká se tam očekává účast, nechtějí zástupci Ameba production ani představitelé města komentovat. Speciálním hostem bude Calum Scott.

OZNAMUJEME 🆕 Ed Sheeran SE VRACÍ DO ČESKÉ REPUBLIKY v rámci série Rock for People Concerts - 27. 7. 2024, Park 360 /...

Posted by Rock for People on Friday, October 20, 2023

Prodej vstupenek začne 26. října v sítích GoOut a Ticketportal. V ceně lístku bude i přístup do tematické fan zóny v blízkosti koncertu, ve které se od dopoledne bude konat hudební i nehudební program. Jak řekli zástupci města, v areálu má být zajištěné kempování a parkování.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Když vymýšlíte voloviny, inspirace je vám houby platná, řekl o skládání hudby Ivan Mládek

Tagy:
Hradec Králové letiště koncert Rock for People Česko Ed Sheeran kulturní akce hudební festival Lukáš Řádek Jon Fosse Ameba Production +-=÷x Tour