Izraelci nalezli mrtvá těla rukojmích v Pásmu Gazy. Odvlekli je tam teroristé z Hamásu

Vozidlo izraelské armády (ilustrační foto)

Izraelská armáda při operaci na jihu Pásma Gazy nalezla několik rukojmích

Izraelská armáda při noční operaci ve městě Chán Júnis na jihu Pásma Gazy nalezla těla šesti rukojmích, informují tiskové agentury s odvoláním na oznámení armády. Nalezení těl nejméně pěti mužů, které do Pásma Gazy odvlekli palestinští ozbrojenci při teroristickém útoku Hamásu loni 7. října, krátce předtím podle izraelských médií potvrdily i kibucy Nir Oz a Nirim, odkud muži pocházeli.

Armáda ve zprávě uvedla jména všech šesti nalezených rukojmích. Smrt dvou z nich potvrdila koncem července, zatímco další tři prohlásila za mrtvé začátkem června. Těchto pět mužů přišlo o život v Chán Júnisu pravděpodobně už začátkem roku, zatím však není jasné za jakých okolností. Nyní bude pokračovat vyšetřování příčin jejich smrti, včetně možnosti, že rukojmí zabila izraelská palba, uvedla armáda.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Průlom v Gaze? Izrael podle Blinkena souhlasí s nejnovějším americkým návrhem o příměří

Jeden z nalezených byl dosud oficiálně považován za živého, ačkoli Izraelci měli informace, které je vedly k obavám o jeho zdraví.

Uvedli, že vojáci spolu se členy tajné služby Šin Bet díky přesným zpravodajským informacím v rámci nové ofenzivy v Chán Júnisu pronikli do podzemního tunelu, odkud vyzvedli těla rukojmích.

Z 251 rukojmích unesených 7. října na palestinské území nyní podle údajů zpravodajského serveru The Times of Israel na území Pásma Gazy zůstává zadržováno 105 osob, z nichž 34 armáda prohlásila za mrtvé

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Novým vůdcem Hamásu bude strůjce teroristického útoku ze 7. října. Kdo je Jahjá Sinvár?

Tagy: