Spor kvůli Hadamczikovi: Voráček mluví o komedii, Jágr si rýpl a šéfa svazu se zastal

Legendární Jaromír Jágr se na sociální síti postavil za prezidenta Českého svazu ledního hokeje Aloise Hadamczika. Podle něj je ohledně budoucnosti trenéra národního týmu Kariho Jalonena třeba vše pořádně promyslet a nedělat zbrklé kroky. Rýpl si také do bývalého spoluhráče Jakuba Voráčka. Ten před časem situaci na svazu označil za komedii.

„Mnozí kritizují Lojzu Hadamczika a výkonný výbor za to, že se dlouho řeší budoucnost trenéra národního týmu. Tito lidé přitom nemají zdaleka všechny dostatečné informace k tomu, aby vedení českého hokeje kritizovali,“ napsal na Facebook Jágr.

ČTĚTE TAKÉ: Bojují i o olympiádu. Basketbalistky na mistrovství Evropy postoupily už do čtvrtfinále

Narážel přitom na situaci ohledně dalšího působení finského kouče české reprezentace Jalonena. Podle některých trvá svazu rozhodnutí o jeho budoucnosti příliš dlouho. S tím ale dvojnásobný vítěz Stanley Cupu nesouhlasí.

„Dnes už se moc nenosí, že nějaké rozhodování trvá dlouho, každý chce všechno řešit hned. V tomhle případě je ale důležité každý krok několikrát promyslet, než uděláte nějaké konečné rozhodnutí,“ míní hráč.

Zároveň nerozumí, proč se fanoušci zlobí pouze na Hadamczika. „On je přeci jen jeden z jedenácti členů výboru, takže sám nic rozhodnout nemůže. Je to o výsledku 11 hlasů,“ napsal Jágr.

V příspěvku si rýpl také do svého bývalého spoluhráče z národního týmu i Philadelphie Flyers Jakuba Voráčka. Ten v pondělí dění ve vedení českého hokeje označil na Twitteru za komedii.

Podle něj by se svaz měl k situaci s Jalonenem postavit čelem a jednat s ním narovinu. „Neměli by se schovávat. Buď mu měli říct: ,Děkujeme, ale chceme se ubírat jiným stylem, abychom se prezentovali jinou hrou.‘ Nebo mu říct, že mu dál věří a má před sebou ještě domácí šampionát. A nedělat podle mě až šaškárny s nějakou analýzou… To mi přijde, s odpuštěním, jako blbost,“ uvedl Voráček pro iSport.cz.

S tím ale Jágr nesouhlasí. „Pane Voráčku a spol. Za mě – než uděláte krok B, buďte si stoprocentně jistí, že je lepší než krok A. Dvakrát měř a jednou řež. A hlavně trpělivost, není kam spěchat,“ dodal Jágr.

Tagy:
Facebook Jaromír Jágr Jakub Voráček Stanley Cup Philadelphia Flyers Alois Hadamczik národní tým Český svaz ledního hokeje Kari Jalonen