Jágrovo Kladno zůstává v hokejové extralize. Sérii se Zlínem zvládlo v nejkratší možné době

Hokejisté Kladna se udrželi v extralize. O setrvání klubu hrajícího majitele Jaromíra Jágra mezi elitou pro příští sezonu definitivně rozhodla výhra Rytířů ve čtvrtém barážovém utkání na ledě Zlína 1:0. Středočeši opanovali celou sérii proti nejlepšímu prvoligovému celku jasně 4:0 na zápasy.

Po bezbrankové první třetině otevřel skóre před sedmi tisíci diváky ve vyprodaném hledišti po 66 sekundách druhé části útočník Miroslav Indrák a jeho gól byl nakonec i vítězný. Čisté konto udržel stejně jako v úvodní vzájemné bitvě brankář Adam Brízgala, jenž inkasoval v celé baráži pouhé dva góly.

Zlínští začali boj o naději velmi slibně, poté co hned v úvodu pálil z kruhu nebezpečně Kindl, Brízgala puk vyrazil, dojíždějící Zbořil ho poslal bruslí znovu na branku, ale kladenský gólman i napodruhé skvěle zareagoval. V deváté minutě pykal Jágr, Berani ale první přesilovku nevyužili. Na druhé straně byli neúspěšní i Rytíři při Kindlově trestu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Strach o fotbalistu Jankta. Doufám, že neblázní a nepřemýšlí o sebevraždě, řekl Švancara

Tuhý boj příliš šancí nenabídl, jednu velkou nicméně v 18. minutě připravil Procházka, jenž po krásné akci nabil na kruh Klepišovi, ale gólman Huf jeho ránu z první dokázal vytěsnit. Před přestávkou se prodral Jágr středem před Hufa, dojíždějící Husa mu ale znemožnil zakončení a legendární útočník se pouze srazil se strážcem zlínské branky.

Na začátku druhé třetiny se už hosté radovali. K dorážce se dostal nehlídaný Indrák a bez větších problémů otevřel skóre po zakončení do odkryté branky. Ve 27. minutě hráli kladenští přesilovku a Cibulskisův pokus od modré čáry zastavila tyčka. Ve 34. minutě se při hře ve čtyřech na obou stranách dostal k odraženému kotouči po své první střele Lang, Brízgala ale uhájil těsný náskok Rytířů.

Ve 46. minutě vybojoval Jágr puk u postranního hrazení, okamžitě našel mezi kruhy najíždějícího Plekance, jehož vychytal Huf. Kladenský kapitán se dostal ihned z otočky k bekhendové dorážce, ale zlínský brankář zastavil puk betonem a udržel šance na vyrovnání.

Po polovině třetí části k němu byl blízko před brankovištěm tečující Heš, jenže nemířil přesně. V 56. minutě přibrzdil snahu domácích o zvrat faulem Köhler. Poslední dvě minuty to Berani zkusili s hrou bez gólmana. Kubík sice minul prázdnou branku a nepřidal pojistku, Středočechy to ale mrzet nemuselo.

Tagy:
Jaromír Jágr Rytíři Kladno hokej sport Extraliga ledního hokeje PSG Zlín Miroslav Indrák Adam Brízgala