Jak se daří synům slavného Zidana? Nejstarší byl blízko angažmá v Krušných horách

Svým synům nastavil laťku ohromně vysoko. Bývalý fotbalista Zinedine Zidane vyhrál v roce 1998 Zlatý míč a díky svým „kouzlům“ na hřišti se stal miláčkem Francouzů, ale také fanoušků Juventusu Turín a Realu Madrid. Co nejvíce se přiblížit obdivovaným činům slavného otce se na hřišti snaží hned čtyři potomci. Nejstarší z nich ale momentálně ani nemá angažmá.

Enzo, Luca, Theo a Elyaz. To je klan mladých Zidanů seřazených podle věku. Všichni prošli akademií Realu Madrid nebo jsou její součástí. U prvních dvou se ale nezdá, že by se rýsovala kariéra, která by měla vést k zisku Zlatého míče. Nyní ke všem synům legendy podrobněji.

Enzo Zidane

Nejstaršímu z mladých Zidanů je momentálně 25 let. Na svět přišel, ještě když hrál jeho otec v Bordeaux a nejlepší časy teprve měly přijít. V mládežnických letech vždy figuroval v přehledech fotbalových talentů na předních místech, ale jakmile přišla chvíle ukázat, co dokáže v seniorské kategorii, už nijak extrémně nevyčníval.

Za „áčko“ Realu Madrid si připsal jediný start, když ho v roce 2016 nasadil do zápasu španělského poháru tehdejší trenér Rafael Benítez. Jinak nastupoval v rezervním týmu „Bílého baletu“ s názvem Castilla. Odtud se v roce 2017 vydal do Deportiva Alavés, které tou dobou už hrálo nejvyšší soutěž ve Španělsku – La Ligu. V tomto klubu se nicméně neuchytil a po půl roce putoval do švýcarského Lausanne. Ani tam ale s jeho službami nebyli naplno spokojení, a proto se vrátil na Pyrenejský poloostrov, aby hrál v nižších ligových patrech.

Naposledy měl kontrakt v Almerii. Jenže ta smlouvu Enzovi v říjnu vypověděla, takže hráč se slavným příjmením zůstal bez angažmá. Podle další bývalé hvězdy Realu Madrid Roberta Carlose, který dělá mladému Zidanovi agenta, měl blízko k podpisu v týmu Wydad Athletic Club z marocké Casablancy. Ale nakonec celek z Afriky neposílil. Na začátku listopadu se zase objevily informace, že Enzo je už jednou nohou v klubu Erzgebirge Aue, který hraje v Německu druhou Bundesligu. Do městečka Aue-Bad Schlema ležícím v Krušných horách 20 kilometrů od českých hranic se ale doposud oficiálně nepřesunul.

A tak fotbalista, který je stejně jako jeho otec „doma“ na postu ofenzivního záložníka, zůstává ve stavu nezaměstnaný.

Luca Zidane

Nepotatil se v tom smyslu, že se rozhodl nebýt fotbalistou, který střílí góly nebo je připravuje. Odmala zalezl do brány a momentálně je gólmanem ve španělské druhé lize v týmu Rayo Vallecano.

Za hlavní tým Realu Madrid si dnes 22letý Luca připsal přesně o jeden start více než bratr Enzo. V době, kdy si odbyl debut, už „Los Blancos“ vedl jeho táta. Žádné výraznější protekce se ale nedočkal, proto loni v létě odešel hostovat do Racingu Santander, jenž v tu chvíli poskočil do druhé nejvyšší soutěže. Jelikož by i o rok později jeho vytížení bylo minimální, dal otci sbohem a na začátku října přestoupil do zmiňovaného Vallecana.

Ani u něj to nevypadá na to, že by měl udělat kariéru v jednom z evropských gigantů.

Theo Zidane

Letos v květnu dosáhl plnoletosti a stejně jako jeho starší sourozenci si už vyzkoušel, jaké to je trénovat v „áčku“ Realu. Také si v tomto roce připsal premiéru v Castillu, tedy už uvedenou rezervu. Jinak je ale v současné době zakotvený v kategorii do 19 let.

V tuto chvíli lze těžko odhadovat, zda může jít záložník ve šlépějích svého otce.

Elyaz Zidane

Nejmladší syn 48letého Zinedine Zidana zkouší prorazit na pozici levého beka, a to v mládeži Realu. Ve 14 letech jsou ale jakékoliv prognózy na to, kam to může v budoucnu dotáhnout, ještě více zcestné než u Thea.

Tagy:
Real Madrid Krušné hory fotbal sport Zlatý míč Zinedine Zidane Enzo Zidane Luca Zidane Theo Zidane Elyaz Zidane Juventus FC FC Girondins de Bordeaux Primera División Real Madrid Castilla