Jakmile se sehnula, stáhla ji za ruku a zabila. Agrese fenky v útulku všechny šokovala

Fenka Gladys, kříženka pitbulteriéra zodpovědná za smrt pracovnice útulku

Pracovnici útulku zabil pes

Pro zvířata by udělala vše, to se jí nakonec stalo osudným. Žena, která pracovala ve floridském útulku, nepřežila napadení v minulosti zachráněné fenky, další osoba vyvázla s těžkým zraněním. Zvíře přitom v minulosti žádné známky agrese neprojevovalo, pracovnice měla se psy dlouholeté zkušenosti a dobře ji přijímali. Co se onoho osudného dne stalo, je pro všechny šokující. Případ vyšetřuje policie.

„Nejenže konala dobro, Robb byla úžasná, skvělá, obětavá a starostlivá osoba,“ popsala Angie Anobileová, partnerka zesnulé dobrovolnice. „Zvířata měla ráda, opravdu hodně, a velmi dobře na ni reagovala. Tohle byla pouze nešťastná nehoda,“ doplnila.

Kříženka pitbulteriéra se do útulku v Oakland Parku na Floridě dostala potom, co ji našli opuštěnou na břehu kanálu, kde byla podle odhadu záchranářů asi tři dny. Házeli jí maso, dokud se nepodařilo ji dostat do auta. V útulku fenku pojmenovali Gladys a pravidelně sdíleli na Facebooku videa s aktualizací jejího stavu.

„Nemáme tušení, co ubohá psí holčička zažila v minulosti, ale rozhodně to pro ni bylo traumatizující a ztěžuje jí to rehabilitaci. Ale pokračujeme dál,“ stojí v příspěvku organizace. „Její krůčky jsou pomalé, ale plynulé. Snažíme se, aby získala sebevědomí a neměla strach,“ uvádějí. Na videu je Gladys úplně klidná, odevzdaná a užívá si potěšení z lidského pohlazení.

Podle informací na webu abcnews.cz se měla žena k pětačtyřicetikilové křížence zohnout, zvíře ji pak stáhlo za ruku k zemi a usmrtilo. Dobrovolníci i přes tento tragický incident neobviňují psa, ale lidi, kteří ho týrali a způsobili tím velmi hluboké rány na duši.

K incidentu se vyjádřil i útulek. „Naše srdce jsou zlomená. Rodině a blízkým naší kamarádky vyjadřujeme hlubokou soustrast,“ uvedli provozovatelé na Facebooku. „Nemůžu tomu uvěřit. Chci uctít svou partnerku, svou milovanou přítelkyni, a poslání, které v životě měla,“ dodala Anobileová s tím, že její partnerka byla vždy oporou a nadějí každému, kdo ji potřeboval.

Po útoku si Gladys odvezla veterinární služba okresu Broward. Na dotazy, co se s ní dělo po převozu, nereaguje.

Tagy: