Jalonen končí v pozici trenéra hokejové reprezentace. Nahradí ho kouč juniorů Rulík

Finský hokejový trenér Kari Jalonen končí na střídačce českého národního týmu.

Jalonen končí u hokejové reprezentace

Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje ve čtvrtek odvolal hlavního trenéra reprezentace Kariho Jalonena i celý jeho realizační tým. Novým koučem národního týmu byl jmenován Radim Rulík. Na tiskové konferenci o tom informoval prezident svazu Alois Hadamczik.

Osmapadesátiletý Rulík doposud vedl juniorskou reprezentaci, se kterou v minulé sezoně získal stříbrné medaile na šampionátu hráčů do 20 let. U seniorského národního týmu působil jako asistent Vladimíra Růžičky v sezoně 2004/2005 a podílel se na zisku zlatých medailí na mistrovství světa ve Vídni.

ČTĚTE TAKÉ: Maxe Greena jsme neunesli, říká promotér Clashe. Promluvil i o neúspěšné konkurenci

O pět let starší Jalonen byl prvním zahraničním trenérem české reprezentace. Na loňském MS tým pod jeho vedením vybojoval bronzové medaile, ale letošní šampionát se národnímu výběru nevydařil. Češi vypadli ve čtvrtfinále a obsadili celkově osmé místo, což je historicky nejhorší výsledek.

Rulík, se kterým se k A-týmu přesunou od dvacítky i asistenti Jiří Kalous, Marek Židlický a Ondřej Pavelec, povede reprezentaci na mistrovství světa v Praze a Ostravě v květnu 2024.

Tagy:
trenér hokej Reprezentace Kari Jalonen