Průšvih fotbalisty Jankta. Kvůli podezřelé jízdě ho zastavila policie, test na drogy odmítl

Fotbalista pražské Sparty Jakub Jankto má opletačky s policií. Hlídka měla zastavit 27letého záložníka poblíž tréninkového centra na Strahově na základě upozornění jiného řidiče kvůli podezření z jízdy pod vlivem alkoholu. Na ten měl sice test negativní, ale zkoušku na drogy odmítl podstoupit. Informaci přinesl web PrahaIN.cz.

Policie událost potvrdila. „Kolem dvanácté hodiny jsme na linku 158 přijali oznámení od řidiče, který uvedl, že před ním jede vozidlo a má podezření, že by řidič mohl být pod vlivem alkoholu. Vozidlo následoval a poté, co řidič vozidla zastavil v ulici Vaníčkova, dorazili tam policisté. U řidiče byla dechová zkouška negativní,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský pro server PrahaIN.cz.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Slavia smutní. Zemřel její bývalý obránce, proslul jako organizátor Silvestrovského derby

„Nicméně následný test na drogy řidič odmítl a odmítl i lékařské vyšetření. V tuto chvíli jsou na místě kolegové z oddělení dopravních nehod, stejně jako kolegové z místního oddělení,“ dodal zástupce pražské policie.

Na základě odmítnutí takové zkoušky včetně lékařského vyšetření se řidič automaticky stává podezřelým ze spáchání přestupku a jeho chování se stává terčem dalšího šetření. Sparta podle mluvčího Ondřeje Kasíka má dnes volno, o policejní kontrole ale klub ví.

Fotbalista Jakub Jankto v posledních týdnech spíše nehrál, než aby pravidelně nastupoval. Nejvíce prostoru na hřišti strávil během semifinále MOL Cupu proti Českým Budějovicím, a to 73 minut. Diváci se ho nedočkali ani při derby pražských „S“ proti Slavii, kdy zůstal po celý zápase mezi náhradníky.

Jankto nedávno podstoupil coming out, když se veřejně přiznal k homosexuální orientaci. Za toto gesto sklidil celosvětový potlesk, když jeho krok ocenili například hvězdný Neymar nebo špílmachr Manchesteru United Bruno Fernandes.

Za volantem měla před ním problémy řada fotbalistů. Mezi nejznámější případy patří bouračka Davida Limberského ze září 2015, kdy se z místa snažil policii neúspěšně utéct a následně nadýchal 1,5 promile. Ten si v následujícím zápase proti Příbrami neodpustil nevhodné gesto při oslavě gólu, kdy dělal, že kroutí volantem.

Tagy: