Jeden mrtvý po nehodě na Novojičínsku. Šestiletá dívka utrpěla vážné poranění páteře

Jeden člověk nepřežil v pondělí odpoledne dopravní nehodu na Novojičínsku. Další tři utrpěli zranění. Podle policie šlo o čelní srážku dvou osobních vozů.

Nehoda se stala v pondělí v podvečer kolem půl sedmé na silnici mezi Frenštátem pod Radhoštěm a Kopřivnicí. Povolány byly dvě jednotky hasičů. Záchranáři na místě ošetřili tři zraněné, které transportovali do ostravské nemocnice. U čtvrtého lékař bohužel konstatoval smrt. ‚‚Totožnost mrtvého ještě neznáme,“ řekl mluvčí moravskoslezské policie René Černohorský.

Řidič vozu Fabia, který nehodu nepřežil, jel od Kopřivnice. ‚‚S největší pravděpodobností vinou vysoké rychlosti přejel v pravotočivé zatáčce do protisměru a čelně se střetl s dalším vozem,“ doplnil Černohorský.

Mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl informoval, že mezi třemi ošetřovanými osobami je i šestiletá dívka, jež utrpěla vážné poranění páteře a rovněž zranění hlavy. „Třiasedmdesátiletá žena musela být ošetřena s poraněním hrudníku, podobně jako další žena ve věku dvaapadesáti let,“ dodal Humpl s tím, že všem pacientům byla poskytnuta přednemocniční neodkladná péče a poté je posádky ZZS transportovaly do nemocnice. „Předáni byli do péče zdravotníků tamního urgentního příjmu a úrazové ambulance,“ zakončil.

Tagy: