Jel v protisměru či po poli. Před policejní kontrolou dal přednost zběsilé jízdě tmou

Policie pronásledovala auto na Svitavsku.

Noční pronásledování auta na Svitavsku

Zastavit a zkontrolovat řidiče vozidla Volkswagen Caddy chtěli před několika dny policisté v obci Staré Město na Svitavsku. Jenže řidič nereagoval, takže se obyčejná policejní kontrola zvrátila do zběsilé honičky tmou, jak ukazuje video. A když konečně policisté řidiče dostihli, přišel jeho bratr a snažil se ho osvobodit.

Když policisté chtěli řidiče zkontrolovat, dali mu výstražnými světly a houkačkou najevo, že má zastavit. „Řidič ale nereagoval a začal ujíždět. Během své zběsilé jízdy několikrát přejel do protisměru, najížděl na chodník a pak se pokusil s vozidlem ujet po poli. S policisty v zádech se snažil z pole vyjet zpět na silnici, ale v té chvíli mu policejní vozidlo zatarasilo cestu,“ popsala událost pardubická policejní mluvčí Dita Holečková.

Ani po zastavení nechtěl řidič spolupracovat, takže ho policisté museli z auta vytáhnout. „Protože se třiatřicetiletý řidič odmítl podrobit dechové zkoušce a zároveň nesouhlasil ani s lékařským vyšetřením spojeným s odběrem krve, policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Jeho jednání předáme k vyřízení příslušnému správnímu orgánu. Muži hrozí pokuta 25 až 50 tisíc korun a zákaz činnosti na jeden až dva roky,“ uvedla Holečková.

Během zákroku proti řidiči na místo přišel i jeho bratr, který se jej snažil narušovat. „Nedal si říci ani on a až po použití donucovacích prostředků svého nerozvážného chování litoval a jeho neuposlechnutí výzvy uzavřeli kolegové udělením pokuty 10 tisíc korun,“ dodala Dita Holečková.

Tagy: