Ježíšek se taky narodil v chlévě, odmítl muž z Pardubicka uklidit. Partnerka ho pořezala

Žena s nožem

Neochota předat bývalé partnerce králíčka, rozbité okno autobusu, schválnost spočívající v zalepení zámku kůlny, ale i krev při pečení cukroví. I taková oznámení v úterý obdržela linka 158 v Pardubickém kraji. Stres před Vánoci vyústil v téměř dvacítku napadení.

Naprosto nečekanou dohru měly přípravy Vánoc u páru z Heřmanoměstecka. Doma se peklo cukroví. Žena při tom náhle znervózněla pohledem na kuchyňskou linku, kde byl dle jejího pocitu nevídaný nepořádek. Když chtěla, aby se druh chopil úklidu, nepřišla reakce, kterou očekávala.

„Místo úklidu od něj padla odpověď, že Ježíšek se taky narodil ve chlévě. A hned bylo zle. Hláška ji údajně tak rozčílila, že se otočila s nožem v ruce a nebyla k zastavení. Partner ji sice chytil, ale čepel nože poranila jeho dlaň a prsty. Zranění naštěstí nebylo tak hluboké, proto lékařské ošetření nepožadoval, ale takto rozčílené partnerky se natolik bál, že přivolal policisty,” sdělila mluvčí krajských policistů Eva Maturová.

Rovnou na záchytku

Oba partneři jevili známky opilosti. Žena nadýchala 2,3 promile, muž 1,45. Žena pod vlivem alkoholu nedokázala ani vyhodnotit závažnost situace, když byla hlídka na místě. Všemu se podle policistů smála a zároveň slibovala, že bude v napadení pokračovat.

„Úklid místnosti už tedy neklapl. Místo něj strávila útočnice čas na záchytce. Případem se zabývají policisté z Heřmanova Městce, půjde patrně o přestupek proti občanskému soužití. S opravdu velkou nadsázkou bychom v souvislosti s tímto předvánočním příběhem mohli připomenout, že hádat se se ženou v kuchyni nemusí být bezpečné,” dodala mluvčí.

Policisté byli voláni celkem k 17 případům, které končily ostrou hádkou, nebo i napadením. Většina byla naštěstí řešitelná vykázáním agresora z bytu, domluvou, nebo převozem na protialkoholní záchytnou stanici.

Tagy: