Běžná kontrola odhalila zločince, na kterého v Hanoji vydali zatykač. V Praze dělal taxikáře

Policejní kontrola

Policie dopadla mezinárodně hledaného muže

Mezinárodně hledaného muže dopadli policisté v Praze. Pracoval tu jako řidič přepravní společnosti. Hlídka ho vypátrala ve chvíli, kdy zrovna vezl dva zákazníky. Ti tak museli hledat jiný taxík. Ministerstvo spravedlnosti teď bude rozhodovat o jeho vydání do Vietnamu.

Byla to běžná silniční kontrola, jakých mají policisté za sebou stovky. Jenže tahle měla poměrně nečekaný průběh a především konec. Policisté z dálničního oddělení zastavili v Praze na Jižní spojce řidiče přepravní společnosti, který zrovna převážel zákazníky. U muže provedli kontrolu a následně zjistili, že je na něj vydán mezinárodní zatykač, a to policejním orgánem v Hanoji.

ČTĚTE TAKÉ: Muž měl v Mostě škrtit přítelkyni, až jí zlomil kost v krku. Policie ho dopadla, míří do vazby

Hledaný je pro spáchání trestného činu proti hospodaření s půdou a rezervacemi. Co konkrétně muž provedl, není jasné. Jisté ale je, že se tak zkomplikovala cesta dvěma zákazníkům. Jakmile policisté zjistili jejich totožnost, pokračovali dál pěšky shánět jiný odvoz.

Policisté muže na místě omezili na osobní svobodě a následně přivezli na policejní služebnu. Poté putoval k Městskému státnímu zastupitelství, které rozhodovalo o dalším jeho osudu. V tuto chvíli se rozhoduje o vydání „taxikáře“ do Vietnamu.

Jen za loňský rok bylo v Česku zadrženo a nebo naopak do země na základě mezinárodního zatýkacího rozkazu přivezeno 38 lidí. Jedná se o pátrání přes Interpol a spolupráci se státy mimo Evropskou unii.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Selhání opilého žáka autoškoly: Bez světel brázdil noční Prahou. Musí na terapii, míní expert

Tagy:
Vietnam krimi hledaný muž Praha Vietnamec Ministerstvo spravedlnosti České republiky