K výpadku sociálních sítí se přidal také YouTube. Problém zasáhl státy po celém světě

Sociální síť YouTube postihl výpadek.

Výpadek postihl miliony lidí

V úterý ve večerních hodinách postihl sociální síť ke sledování videí YouTube masivní výpadek. Podle britského deníku Daily Mail postihl problém asi pět tisíc uživatelů v části Evropy, v Číně, Austrálii a Mexiku. Už dříve během dne zasáhl výpadek i jiné sociální sítě společnosti Meta – Facebook, Messenger, Instagram a Threads.

Společnost YouTube, která patří Googlu, se k problému vyjádřila prostřednictvím sociální sítě X. „Děkujeme všem, kteří nás upozorňují na problémy s načítáním na YouTube. Pracujeme na tom,“ napsala služba na sociální síti X.

ČTĚTE TAKÉ: Ani na YouTube nejste v bezpečí. Zloději vám mohou ukrást osobní údaje přes pochybná videa

Sítě odhlašovaly lidi z účtů

Výpadek již dříve v průběhu úterního odpoledne zasáhl také sociální sítě společnosti Meta. Problémy hlásily Facebook, Instagram a Threads, stejně jako chatovací aplikace Messenger. Zničehonic přestaly fungovat osobní i pracovní účty a uživatelům se nedařilo do nich znovu přihlásit. Naopak WhatsApp, který také patří společnosti Meta, nehlásil téměř žádné problémy.

K výpadku začalo docházet podle webu Downdetector mezi 16. a 17. hodinou. Příčina stále není známa. „Jsme si vědomi, že lidé mají problémy s přístupem k našim službám. Nyní na tom pracujeme,“ uvedl odpoledne mluvčí Mety Andy Stone v příspěvku na sociální sítí X.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Psycholog ke schvalování střelby: Umožňují to sociální sítě, dřív to nebylo kde vytrubovat

Tagy: