Kamarádská výpomoc v Broumově skončila tragédií. Soused po bitce zemřel, obviněný je ve vazbě

Muž podezřelý ze zabití souseda v Broumově

Muž, který měl zabít souseda v Broumově, je ve vazbě

Náchodský soud ve středu rozhodl o vazbě muže, který má podle policie na svědomí smrt souseda z domu v Broumově. Při hádce se měl zastat jeho přítelkyně, kamaráda zbít a odejít. Druhý den ho potom našel v bytě mrtvého.

Čtyřicetiletého muže, otce několika dětí, přivedla ve středu dopoledne v poutech k soudu policejní eskorta. Kriminalisté ho viní z útoku v Broumově, kdy měl o víkendu navštívit souseda a pomáhat mu rekonstruovat koupelnu se sprchovým koutem. Když se soused začal hádat se svou partnerkou, obviněný se prý do věci vložil a původně kamarádská výpomoc se zvrhla v přestřelku názorů i úderů. Roli v tom měl sehrát i tvrdý alkohol.

„Obviněný měl muže nejdříve udeřit pěstí do obličeje, kdy při pádu se poškozený uhodil hlavou o zeď. Poté ho měl silou vytlačit do jiné místnosti, kde ho měl na pohovce dosud nezjištěným způsobem napadat do obličejové části,“ uvedla policejní mluvčí Eliška Pospíšilová Majerová.

Že o dvanáct let starší kamarád zemřel, zjistil obviněný až o den později, když se do bytu vrátil pro nářadí a našel tam bezvládné ležící tělo. „Ten, co už nežije, vlastně napadal několikrát svoji družku. V tu dobu, co tam manžel u něj dělal sprchový kout, tak ji napadl. Surově, tak manžel chtěl jenom pomoct, jenom se jí zastal,“ řekla v slzách manželka obviněného, která ho po celou dobu doprovázela na chodbě soudu.

„Oni tam pili, že jo. Bylo to neustálé, vlastně sousedi to slyšeli. Bylo to dennodenně tady tohle,“ potvrdila situaci předcházející incidentu další obyvatelka z domu.

Středeční vazební jednání bylo i kvůli přítomnosti manželky obviněného vypjaté. Soud muže na svobodě ale nenechal.

„Bylo rozhodnuto zdejším soudem o uvalení vazby, tzv. útěkové, podle paragrafu 67 písmeno a trestního řádu. Obviněný byl vzat tedy do vazby, proti rozhodnutí si podal stížnost,“ konstatoval Pavel Ruml, předseda okresního soudu v Náchodě.

Muž je nyní obviněn z těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti a hrozí mu trest od osmi do šestnácti let.

Tagy: