Kazma rozházel miliony ze soutěže: Bankovky pršely z vrtulníku, lidé je sbírali na poli

Kazma na slavnostní premiéře svého filmu :ONEMANSHOW:

Kazma rozházel miliony ze soutěže: Bankovky pršely z vrtulníku

Miliony korun, o které mohli lidé hrát v Kazmově soutěži, nikdo nevyhrál. Moderátor se je přesto rozhodl rozdat veřejnosti. Konkrétněji těm, kteří se do hry zapojili. V neděli po poledni proto peníze rozházel z vrtulníku na pole.

„Stu tisíců lidí, kteří se zapojili na našich stránkách, jsme v 6 ráno odeslali e-mail s informacemi, kde peníze vyhodíme z vrtulníku. Poslali jsme to však v našem kódu, v naší řeči. Úkolem bylo rozluštit tento kód a dorazit včas na místo, které bylo uvedeno v tajné šifře,“ vysvětlil Kazma pro web Blesk.cz.

ČTĚTE TAKÉ: Kazma už ví, co provede s milionem dolarů. Chystá velkolepou akci, která nemá v Česku obdoby

Podle něj šifru dokázaly rozluštit asi čtyři tisíce lidí. „Těžko se nám odhaduje, kolik lidí dorazilo. Nejdůležitější pro nás bylo zajistit bezpečnost, byla připravena policie, hasiči i soukromá ochranka, a v záloze dokonce i zásahová jednotka. Naštěstí nic z toho nebylo potřeba,“ uvedl moderátor.

Bankovkami Kazma naplnil lodní kontejner, který vrtulník vynesl nad pole. Z něj se pak k zemi snášely peníze. „Bylo to ultra epické, mám z toho husí kůži,“ svěřil se Blesku o finální akci, která se uskutečnila na poli u Lysé nad Labem.

Jak ale Kazma už před časem uvedl pro Showtime na CNN Prima NEWS, nebyly to ledajaké bankovky. Dal prý na rady lidí, kteří mu posílali tipy, jak s penězi naložit. „Přišla nám spousta nápadů a podnětů. Nejčastěji nám lidé psali, ať to dáme na něco dobrého, natočíme nějakou další show a nebo ať ty peníze rozdělíme mezi hráče,“ popsal Kazma.

Právě proto se prý spojil s organizací Donio. „Vytiskli jsme milion QR kódů s různými příběhy. Každý kód je přednastavený na platbu 22 Kč, tedy hodnotu jednoho dolaru. Těmi QR kódy jsme polepili milion jednodolarových bankovek, tak teď každá nese příběh někoho, kdo ji potřebuje,“ dodal.

Mohlo vám uniknout. Jaký byl Kazmův plán B, se dozvíte ve videu níže.

Tagy:
peníze vrtulník sbírky Donio.cz Kazma ONEMANSHOW: The Movie