Obyčejná noční hlídka psovoda a psa v České Lípě se proměnila v policejní akci

Ovčák odhalil dlouho hledaného zločince

Německý ovčák Matrix a jeho pán se uprostřed noci vydali v rámci služby na běžnou hlídku. Veškerá pozornost služebního psa se najednou začala upírat k nedalekému kontejneru. Strážník jeho naléhání nemohl ignorovat a podíval se dovnitř.

Mělo jít o běžnou pochůzku v okolí obchodního domu na periferii centra České Lípy. Německý ovčák Matrix ale svého pána upozornil na kontejner. Jako správný policista se psovod vydal prozkoumat situaci.

Když kontejner otevřel, čekal ho šok. Uvnitř totiž našel dva nečekané „nájemníky“, kteří se tu navzájem zahřívali. To ale ještě, jak policista posléze zjistil, nebylo to nejzvláštnější, co se měl tu noc dozvědět.

„Jedním z mužů byl 39letý celostátně hledaný muž bez trvalého bydliště, který se pohybuje po celé republice,“ uvedla Ivana Baláková, mluvčí PČR v České Lípě. Pátrání po něm vyhlásili policisté z Prahy, kteří ho podezřívají, že je zapleten do případu krádeže. Ovčák Matrix ho přitom odhalil úplnou náhodou.

Druhý z mužů prošel lustrací bez škraloupu. Zajímavé bylo, že oba muži v popelnici pocházeli poměrně z daleka a oba do České Lípy přicestovali bez peněz. Muž, po kterém policisté pátrali, si prý jen udělal výlet stopem z Nymburka, jeho spolunocležník zase přijel z Odoleny Vody.

Tagy: