Němcovou jsem vytáhl z nuly, v politice mi vděčí za vše, prohlásil Klaus. Senátorku nevytočil

Miroslavu Němcovou (ODS) jsem z naprosté nuly vytáhl do politiky. Bývalý prezident Václav Klaus to prohlásil v pořadu 360° na CNN Prima NEWS v návaznosti na dřívější vyjádření senátorky, dle které bychom se měli naučit si Klause i prezidenta Miloše Zemana nevšímat. „Vděčí mi za všechno, co v politice má,“ konstatoval dále s opovržením bývalý předseda ODS. Kritická twitterová vyjádření političky podle něj představují její smutný konec. Němcová na jeho vyjádření reagovat nechtěla.

„Miloš Zeman a Václav Klaus se vzájemně podporovali a budou v tom pokračovat. Petr Pavel jistě ví, že od nich nemůže nic pozitivního čekat. A my bychom se mohli naučit si jich nevšímat. Protože to jediné jim doopravdy vadí,“ rýpla si na Twitteru Němcová do bývalého prezidenta a jeho dosluhujícího nástupce.

Samotný obsah jejího vyjádření se Klaus rozhodl nekomentovat, ostře se však pustil do osoby své bývalé kolegyně z ODS. „Kdybych ji tehdy (nevytáhl) proti vůli celé ODS, která ji považovala za naprostou nulku, a nechápala mě, že jsem jí dal prostor získat funkci místopředsedkyně, tak by to snad stálo za seriózní diskuzi po dvou desetiletích. Ale teď to pro mě seriózní není,“ rozhořčil se bývalý politik s tím, že její odvaha o něm takto na „Twitterech“ psát je jejím ještě smutnějším koncem.

K TÉMATU: Klaus: Pavla vygenerovala řada „neandílků“. Přímá volba přinesla podpásovky

Senátorka zůstala v klidu

Sama senátorka se ke Klausovým slovům již nechtěla vyjádřit. „Opravdu mi to za to nestojí,“ sdělila CNN Prima NEWS.

Němcová s Klausem si dříve byli velmi blízcí. Jejich vztah se však časem zhoršil. Politička se dlouhodobě vymezuje proti Klausovým názorům a postojům. Ten naopak často kritizuje jak svoji bývalou politickou stranu, tak její někdejší místopředsedkyni Němcovou. „Kdyby ji někdo vylučoval, tak bych proti tomu asi nevystupoval,“ uvedl například po vyloučení svého syna Václava Klause mladšího ze strany v roce 2019, kdy o tom informoval deník E15.

Celý rozhovor s Václavem Klausem, ve kterém řeší mimo jiné dopady přímé volby prezidenta na společnost i současné problémy v komunikaci mezi Zemanem a zvoleným prezidentem Petrem Pavlem, si můžete pustit ve videu přímo v tomto článku.

Tagy: