Nevinné chceme očistit a vinné dohnat k odpovědnosti. Klíma popsal zákulisí nového pořadu

Josef Klíma se se svým týmem vrátil na obrazovky televize Prima.

Josef Klíma o novém pořadu

Novinář Josef Klíma se vrátil na Primu a v pořadu Případy Josefa Klímy rozkrývá další kauzy. Jejich tematika je různá, jedno ale mají společné. „Upozorňujeme na disproporci mezi vinou a trestem. Ty nevinné se snažíme očistit a ty vinné dohnat nějakým způsobem k odpovědnosti,“ uvedl k pořadu Klíma ve vysílání CNN Prima NEWS.

„Snažíme se pomoci lidem, kteří se stali obětí skutků a stát včas nezakročil, to je zásadní zadání,“ popsal hlavní „poselství“ svého nového pořadu Josef Klíma. Věnovat se ale bude také případům, kdy jsou lidé nespravedlivě stíháni za něco, co neprovedli, nebo naopak nepykají za své činy.

ČTĚTE TAKÉ: Po kratomu či HHC končí děti s otravou v nemocnici. Následky jsou fatální, říká lékař

„To jsou ty chvíle, kdy my upozorňujeme na disproporci mezi vinou a trestem. Ty nevinné se snažíme očistit a ty vinné dohnat nějakým způsobem k odpovědnosti,“ nechal se slyšet investigativní novinář. Upozornil ale dopředu na to, aby diváci nečekali nějaká obrovská odhalení. „Že někdo ukradl ze státního rozpočtu čtyři miliardy. To se neděje, a navíc v mém věku bych tohle přenechal mladším kolegům,“ dodal.

Klímova kolegyně Veronika Krejčí vedle toho uvedla, že nejnáročnější prací okolo pořadu je zůstat nestranný. „A být objektivní, aby zazněly obě strany,“ dodala Krejčí s tím, že těžká je i komunikace s druhou stranou. „Ne vždy je totiž jejich zájmem s námi mluvit. Zásadní je příprava a zjišťování všech informací,“ dodala.

Případy Josefa Klímy za sebou mají první díl, který byl odvysílán minulý týden. Novinář ve vysílání CNN Prima NEWS popsal, co vše v rámci natáčení vyzkoušel. Celý rozhovor s Josefem Klímou a Veronikou Krejčí si můžete pustit ve videu výše.

Tagy: