Kolář: Na Hradě je hustá atmosféra. Pavel není silná politická figura, Vohralíková je sekernice

Petr Kolář

360° 19.9.2023

Po personálních změnách v prezidentské kanceláři je na Hradě hustá atmosféra, uvedl komentátor MF Dnes Petr Kolář v pořadu 360° na CNN Prima NEWS. Prezidenta Petra Pavla nepovažuje za silnou politickou osobnost, neboť na něj prý mají velký vliv lidé, jimiž se obklopuje. A jednou z nich je i kancléřka Jana Vohralíková, kterou Kolář označil za sekernici.

„To, že Petr Pavel není silná politická figura, jsme myslím schopni říct od začátku prezidentské kampaně,“ zmínil ve vysílání Kolář. Na Hradě sice formálně vládne prezident, ale dle komentátora je okolo něj spousta lidí, kteří se o moc perou a snaží se z ní vytěžit co nejvíc.

Jednou z nich má být i kancléřka Jana Vohralíková. „Ona se tváří jako roztomilá teta, která se neustále usmívá, ale podle správců je docela sekernice,“ konstatoval a následně se podělil o historku týkající se i stávající mluvčí a dřívější šéfky komunikačního odboru Markéty Řehákové.

ČTĚTE TAKÉ: Když politici v prestiži soutěží s uklízečkami. Jakou roli mají zákonodárci ve společnosti?

„Vohralíková chodila za Řehákovou a s úsměvem jí říkala: ‚Markétko, víte, kampak teďka jdu? Já jdu za panem prezidentem domů navrhnout vaše odvolání. Už zase.‘ Řeháková tam zůstala prý sedět úplně zkoprnělá a když se paní Vohralíková po čase vrátila, tak jí zas říká ‚Markétko, dneska máte hezký den, pan prezident vaši rezignaci nepřijal, ale já to zkusím příště znovu, tak se mějte,‘“ líčil.

Podle Koláře na Hradě panuje „hustá atmosféra a lidé mají strach“, čehož si všiml i při sbírání materiálu pro článek MF Dnes „Kdo vládne Hradu. Co jsou zač lidé kolem prezidenta a o co spolu válčí“.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Co si o vlivu Koláře, Dobrovského a Vohralíkové myslí komentátor Lukáš Valeš

Tagy:
Petr Kolář Pražský hrad vláda iDNES.cz 360° Markéta Řeháková Petr Pavel Jana Vohralíková