Problémy na ruzyňském letišti. Hořela naváděcí světla, požár pozastavil provoz

Letiště Václava Havla Praha

Požár naváděcích světel pozastavil provoz na ruzyňském letišti v Praze

Požár naváděcích světel pozastavil ve čtvrtek dopoledne provoz na ruzyňském letišti v Praze. Mluvčí letiště Michal Procházka CNN Prima NEWS sdělil, že oheň zasáhl naváděcí světelnou řadu na hlavní dráze 06/24. Ve 12:15 byl provoz obnoven.

Podle informací CNN Prima NEWS vyhořela pojistná skříň s kabelem, což následně vyhodilo pojistky naváděcích světel.

Problémy se objevily kolem 11:00, chvíli po poledni byly hasební práce ukončeny. „V současné chvíli zjišťujeme rozsah škod. Provoz letiště byl ve 12:15 obnoven,“ dodal mluvčí letiště.

Hasiči na Twitteru následně napsali, že požár poškodil elektroinstalaci světel. Zasahovali kvůli tomu jedním vodním proudem na přemostění dálnice D7 u letiště. Omezen tak byl částečně i provoz na D7.

Kvůli pozastavení provozu bylo 14 letadel mířících na pražské letiště odkloněno na jiná letiště. Část z nich se vrací do Prahy, řekl Michal Procházka z tiskového oddělení letiště. Dalších šest letů bylo zpožděno na odletu.

Po obnovení provozu na letišti byly lety směřovány na vedlejší dráhu, zatímco technici opravovali napájení světel na hlavní dráze. Zpátky do standardního režimu se hlavní vzletová a přistávací dráha vrátila v 15:00, uvedla mluvčí letiště Klára Divíšková.

Tagy: