Koncert se povedl, ale Sinéad OʼConnorová se chovala divně, vzpomínají pořadatelé v Česku

Ve věku 56 let zemřela známá irská zpěvačka Sinéad OConnorová

Zemřela zpěvačka Sinéad O'Connorová

Sinéad OʼConnorová byla velmi zvláštní, vzpomíná ředitelka festivalu Colours of Ostrava Zlata Holušová na rok 2008, kdy byla irská zpěvačka hostem hudební přehlídky v moravskoslezské metropoli. Koncert se vydařil, avšak chování OʼConnorové bylo podivné.

„Byla to pro nás velká událost, protože tehdy všichni milovali její písničky. Její osobnost byla velmi zvláštní. Pamatuji se, že se tehdy zavřela na pokoji a moc nekomunikovala. Ale ten koncert byl báječný, takže na ni máme jenom ty nejhezčí vzpomínky,“ řekla Holušová.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřela slavná zpěvačka Sinead OʼConnorová. Svým nesmrtelným hitem ovládla světové hitparády

Tehdejší její koncert komplikovalo počasí, ale ani jeho nepřízeň lidi neodradila a zcela zaplnili prostor pod pódiem hlavní scény. Zpěvačka se k přídavku nenechala přesvědčit ani dlouhotrvajícím potleskem publika.

OʼConnorová v Česku vystoupila čtyřikrát, naposledy v roce 2010 v zahradě zámku Sychrov. Tehdy mnohé svým zjevem překvapila. Zpěvačka známá vyholenou hlavou na pódium vstoupila celá v oranžovém a s delšími vlasy. Kromě drobné poznámky o Vatikánu se zdržela i kontroverzních výroků.

„Bůh a náboženství nemají nic společného, bůh miluje všechny, náboženství jenom omezeně,“ prohlásila na setkání s novináři zpěvačka před koncertem na Sychrově.

Písně věnovala třeba svému synovi Jakeovi nebo fotbalistům Ghany. Diváci ji několikrát odměnili bouřlivým potleskem.

Problémy způsobila kontroverzní umělkyně v roce 2006 pořadatelům hudebního open air festivalu Music In The Park v pražské Stromovce, kdy vystoupení odřekla na poslední chvíli.

Tagy: