Vlhová má po sezoně. Pád na domácí trati odneslo koleno, utrpěla i další zranění

Slovenská lyžařka Petra Vlhová si po pádu v závodě Světového poháru v Jasné poranila vazy v koleni. Sezóna tak pro ni skončila, informoval na tiskovém brífinku její trenér Mauro Pini. Podle manažera Richarda Galoviče utrpěla Vlhové také údery do oblasti hlavy a ramene.

Vítězka celkového hodnocení Světového poháru z roku 2021 chybovala na zledovatělé trati už v deváté brance 1. kola a po nekontrolovaném pádu skončila až v ochranných sítích. Ze sjezdovky ji záchranáři po několikaminutovém ošetření odvezli na saních a z cílového prostoru ji okamžitě přepravili vrtulníkem do nemocnice.

„Velice nás mrzí, co se dnes (v sobotu, pozn. red.) stalo. Opět se potvrdilo, jak nevyzpytatelný dokáže náš sport být,“ uvedl krátce po zranění lyžařky Pini. Později na tiskovém brífingu upřesnil, že lyžařka ale v této sezóně už nenastoupí. „Odteď budeme hledět do budoucna, jsme připraveni jí pomoci, aby se vrátila na svah co nejdříve,“ uvedl.

Mistryni světa v obřím slalomu z roku 2019 čeká v nejbližší době další vyšetření a konzultace u specialisty, poté se rozhodne o dalším postupu. „Děkuju všem za obrovskou podporu. Věřím, že všechno zvládnu. Budu bojovat o co nejrychlejší návrat na lyže,“ vzkázala Vlhová z nemocnice.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Hudáček se zlobí, kritiky žene k soudu. Gólmana z KHL hájí i favorit na prezidenta

Tagy:
Slovensko světový pohár sport Petra Vlhová zdraví lyžování zranění Jasná