Hrůzný pád Vlhové při závodě: Hvězdnou lyžařku převezli ze sjezdovky do nemocnice

Vážná nehoda poznamenala sobotní obří slalom Světového poháru v alpském lyžování. V prvním úseku tratě došlo k pádu slovenské lyžařky Petry Vlhové, kterou zdravotníci následně přímo ze sjezdovky svezli v záchranných saních. Sportovkyně byla ve stabilizovaném stavu převezena do nemocnice k ošetření, předtím dokonce zamávala divákům. Závod se koná v areálu ve slovenské obci Jasná. O události informoval web Športky.sk.

K hrozivě vypadající nehodě došlo ve chvíli, kdy slovenská favoritka opustila devátou bránu v prvním úseku tratě. Na ledem pokryté trati náhle vyjela z ideální stopy, a když se do ní snažila vrátit, ztratila kontrolu a spadla, popisuje situaci web Športky.sk.

ČTĚTE TAKÉ: Senzační Nosková. Na Australian Open porazila světovou jedničku Šwiatekovou, je v osmifinále

Ve snaze předejít pádu si Vlhová ke všemu podvrtnula koleno. Ihned k ní přispěchali záchranáři, kteří ji po krátkém ošetření svezli ze sjezdovky dolů, kde ji čekaly bouřlivé ovace diváků. Lyžařka byla při vědomí a přítomným fanouškům zamávala.

Lyžařka byla přepravena do nemocnice k dalšímu vyšetření vrtulníkem. „V současnosti se podrobuje komplexnímu vyšetření, které odhalí rozsah celkových zdravotních indispozic,“ informoval v prohlášení její tým a poděkoval fanouškům za podporu.

Sobotní závod žen ovládla Švédka Sara Hectorová, která zajela o vteřinu lepší čas než Mikaela Shiffrinová, jež obléká barvy USA. Úvodní kolo naopak nedokončila Federica Brignoneová z Itálie, která vede celkové pořadí v obřím slalomu sjezdařek.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Strach o Jakuba Kováře. Brankář dostal v Liberci pukem do krku, led opustil na nosítkách

Tagy: