Korecký: Zakazovat Pavlovi motorku je jako Zemanovi alkohol. Klempíř k tomu vyzval první dámu

Jak prezident Petr Pavel, tak první dáma Eva Pavlová čelí dlouhodobě kritice kvůli své komunistické minulosti a příslušnosti ke KSČ.

360° (144)

Prezident Petr Pavel po čtvrtečním zranění na motorce možná zbrzdí, pronesl v pořadu 360° na CNN Prima NEWS komentátor MF Dnes Miroslav Korecký. Připustil však, že zakazovat motorky současné hlavě státu by bylo stejné jako zakazovat exprezidentovi Miloši Zemanovi cigarety nebo alkohol. Odborník na politický marketing Oto Klempíř pronesl, že by měla zasáhnout první dáma.

Korecký připomněl, že Pavel je osobnostním založením sportovní člověk. „Je na něm znát vojenský výcvik, kterého si ve své funkci užívá a dává ho navenek hodně najevo. Možná po této příhodě trochu zbrzdí,“ zhodnotil komentátor s odkazem na prezidentovo zranění během jízdy na motorce.

K TÉMATU: Spor v pětikoalici kvůli Izraeli. Vyjádření Pirátů mě upřímně děsí, vzkázal Kolář z TOP 09

„Denně plní média skoky s padákem, střelbou na cvičištích nebo jízdou na svém stroji třeba do zahraničí. Ve funkci prezidenta už ale nehraje sám za sebe,“ podotkl komentátor v pořadu 360° a zdůraznil, že případná indispozice vysokého ústavního činitele může přinést mnoho problémů.

Potlačit osobnostní založení je však podle Koreckého těžké. „Zakázat Pavlovi motorku je stejné, jako bychom exprezidentovi Zemanovi zakazovali kouřit nebo si dát panáka slivovice. Těžko mu to bude někdo jakožto hlavě státu zakazovat,“ dodal.

Komentátor Petros Michopulos ve vysílání CNN Prima NEWS suše konstatoval, že „jsme si zvolili motorkáře, tak jezdí na motorce“. „Kdyby choval včely, tak ho popíchají a je v nemocnici kvůli oteklému obličeji,“ nadhodil. Pavlovovu zálibu zhodnotil slovy, že „aspoň není nuda“.

Klempíř nadneseně podotkl, že by měla zasáhnout prezidentova manželka Eva Pavlová. „Když jsem si chtěl koupit elektromotorku, má žena mi to zakázala. Paní Pavlová by měla udělat to stejné,“ řekl. Michopulos mu však připomněl, že tuto vášeň prezidentský pár sdílí společně. „Tak to zakáže sobě i jemu,“ dodal Klempíř s nadsázkou.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Musíme zastavit válku na Ukrajině a řešit uspořádání, řekl Pavel. Později svá slova korigoval

Tagy: