Rána pro fanoušky před Kornovým koncertem: 4TET končí. Spoluzakladatel vysvětlil důvody

Fanoušci se už koncertu legendárního kvarteta 4TET nedočkají. Formace, v níž působil i zpěvák Jiří Korn, se definitivně rozpadla. „Skončili jsme už více než před rokem. Poslední vystoupení jsme měli 28. prosince 2022 v Hudebním divadle Karlín,“ potvrdil definitivní konec uskupení v rozhovoru pro web Blesk spoluzakladatel Jiří Škorpík.

„Každý stroj se jednou opotřebuje. Objevil se mezi námi stále odlišnější pohled na kvalitu a budoucnost projektu, na styl jednání a pravidla,“ nechal se slyšet Škorpík. Lituje, že 4TET neměl možnost odejít stylově. „Jak by stálo na parte: 4TET odešel nečekaně, ve věku dvaceti let, pomalu a tiše, ve spánku,“ uvedl v rozhovoru pro Blesk.

ČTĚTE TAKÉ: Brzobohatý o muzikálu Anděl Páně: Názor autora filmu Jiřího Stracha mě nezajímá

Potvrdil, že jedním z důvodů rozpadu kapely bylo i jeho zdraví, nebyl však tím nejdůležitějším. „Dostavila se obrovská únava a tělo mi přestalo fungovat. Plně jsem si uvědomil, čemu není čas věnovat svůj čas,“ řekl. Po zdravotní stránce se už ale nyní skladatel a zpěvák cítí lépe.

S kvartetem tedy nemohou fanoušci počítat ani tuto sobotu, kdy se v O2 areně uskuteční koncert Jiřího Korna. „V žádném případě. Dohromady se už nikdy nedáme a ani to nechci,“ řekl Škorpík. Dodal, že s některými kolegy z uskupení už se ani nevídá. „Korn se dal na sólovou dráhu a Uličník se vydal úplně někam jinam,“ popsal.

Sám ale se zpěvem nekončí. Založil skupinu WOW vocal, kterou tvoří jedna žena a pět mužů – mezi nimi i Dušan Kollár, další člen kapely 4TET. „Vystupovali jsme jako hosté na lednových koncertech Mariky Gombitové, budeme zpívat na galakoncertu Evy Urbanové a v dubnu vystoupíme na vzpomínkovém koncertu na Naďu Urbánkovou v Lucerně. Na to se moc těším,“ prozradil své plány Škorpík.

PODÍVEJTE SE: Velká zkouška Mišíkova vztahu s dcerou Kubelkové. Pomáhám jí, ale jsem analfabet, řekl

Tagy:
koncert rozpad kapela zpěvák uskupení Jiří Korn 4TET Jiří Škorpík