Krejčíková se Siniakovou ovládly Wimbledon. Porazily belgicko-čínskou dvojici

Tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková vyhrály podruhé wimbledonskou čtyřhru. Turnajové dvojky porazily ve finále nejvýše nasazený pár Belgičanku Elise Mertensovou a Číňanku Čang Šuaj 6:2, 6:4 a navázaly na triumf z roku 2018. Společně dosáhly na pátý grandslamový titul a druhý v tomto roce po lednovém Australian Open.

Nejlepší deblový pár loňského roku ztratil letos ve Wimbledonu jen jeden set. Proti Mertensové a Čang Šuaj jen jedinkrát neudržely servis a díky čtyřem brejkům dotáhly duel za 68 minut k vítězství. Pro Krejčíkovou je o to cennější, protože tři měsíce nemohla hrát kvůli problémům s loktem.

Šestadvacetileté Češky triumfovaly v pátém grandslamovém finále ze šesti, mezi trofejemi jim chybí jen ta z US Open. V letech 2018 a 2021 ovládly antukové Roland Garros.

„Mám v sobě spoustu emocí. Celý den jsem se těšila, až se dostaneme na centrální kurt a uvidím zase zaplněnou královskou lóži a legendy našeho sportu. Jsou tu také mí rodiče, kteří se na nás přijeli podívat. Musela jsem je uprosit, protože se báli, že mi přinesou smůlu. Jsem ale ráda, že tu jsou a smůlu nepřivezli,“ řekla v rozhovoru na kurtu Krejčíková.

Se Siniakovou už ve druhém gamu prolomily soupeřkám servis. Poté, co získaly další brejk v závěru, ukončily úvodní sadu za 33 minut. Pak sice nasazené jedničky hru vyrovnaly a za stavu 3:3 využily brejkbol, vedení ale při servisu Mertensové nepotvrdily. Poslední dva gamy patřily českým tenistkám. „Byla pro nás čest a privilegium tady hrát. Mísí se v nás spousta emocí,“ doplnila Siniaková.

Krejčíková získala ve čtyřhře třináctý titul v kariéře, Siniaková osmnáctý. Mertensová s Čang Šuaj si naopak připsaly první letošní porážku na trávě.

Tagy: