Křik a nešťastná smrt 14leté dívky. Policie v USA zveřejnila video z vánočního zásahu

Obchodní centrum, kde došlo k nešťastné policejní akci.

Tragická smrt teprve 14leté dívky v USA

Policie v Los Angeles publikovala video ze zásahu, při kterém strážci zákona zpacifikovali agresivního zákazníka v obchodě. Při akci ale omylem zastřelili 14letou dívku schovanou v převlékací kabince.

Zkoušela si jen šaty na oslavu svých 15. narozenin a přímo v obchodě ji zasáhla zbloudilá kulka. Tragická smrt teprve 14leté dívky, navíc den před Vánoci, šokovala Spojené státy. Policisté z Los Angeles měli přitom jen zpacifikovat agresivního zákazníka. Sami teď zveřejnili záběry ze zásahu.

Na nich je vidět, jak se policisté přesouvají k agresivnímu muži, kvůli kterému je do obchodu povolali. Leží na zemi, už se nehýbe, krátce nato umírá. Mezi příkazy a povely policistů je ale jasně slyšet i křik, ženský křik a pláč.

Upozorňujeme čtenáře, že některé záběry mohou být drastické:

Jedna z kulek prošla zdí, za níž si právě zkoušela šaty na oslavu svých narozenin 14letá Valentina. Kulka ji zasáhla přímo do hrudi, zemřela v matčině náručí.

Pietní místo před obchodním centrem

Obchodní centrum je po dobu vyšetřování uzavřené, hromadí se před ním květiny a vzkazy. Policie záběry zveřejnila čtyři dny po zásahu s cílem ukázat, jak byla situace v centru nepřehledná.

Záběry z průmyslových kamer dokládají mužovu agresivitu. Bezdůvodně napadal ženy. Tu poslední v uličce obchodu velmi brutálně – několikrát ji udeřil zámkem na kolo, až měla celý obličej a hlavu zakrvácené.

Valentina pocházela z Chile, ve Spojených státech byla s rodiči u starší sestry. Těšila se na oslavu 15. narozenin. Tu už ale neoslaví, zemřela den před Štědrým dnem. Policie je teď kritizována za to, že zbraň použila v obchodním centru plném lidí unáhleně. Muž totiž ozbrojen nebyl.

Tagy: