Policisté na Plzeňsku šetří případ extrémní šikany na základní škole. Dívku nutili k perverzím

Ve škole na Plzeňsku mělo dojít k několika případům šikany.

Případ šikany na Plzeňsku

Redakce Krimi zpráv informovala o případu šikany na základní škole na jižním Plzeňsku. Té měla čelit teprve třináctiletá dívka. Jak se ale ukázalo, nejde o jediný incident. Se stejným problémem se ozývají další rodiče. V posledním nahlášeném případě měli spolužáci dívku nutit k mimořádně perverzním praktikám.

O případu, kdy musela školačka na druhém stupni místo zvládání učiva čelit šikaně a nechutně zvrhlým úkolům, redakce Krimi zpráv už informovala. Podobných případů je na stejné základní škole pravděpodobně daleko více. „Jak na školní inspekci, tak na policii byly nahlášeny další jednotky stížností, které by se měly týkat šikany,“ potvrdil pro CNN Prima NEWS Robert Zelenka, starosta Blovic.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Mladého Nicolase našli s toustovačem ve vaně. Zabil se kvůli šikaně ve škole, má jasno otec

Do redakce se ozvali i rodiče dalších dětí, které měly být na této škole údajně šikanované. Setkat se s ní měla i teprve jedenáctiletá školačka, která chodí do šesté třídy. „Plakala, nechtěla chodit do školy a potom mi řekla, že ji ve škole šikanují. Ztrácely se jí věci, bouchali jí do břicha a hlavy,“ popsala maminka dívky.

Případy už vyšetřují školní inspektoři. „Inspekce registruje v poslední době tři podněty k šetření. U jednoho podnětu již došlo k závěrům a u dvou dalších ještě záležitost není uzavřená,“ sdělil ředitel sekce inspekční činnosti ČŠI Karel Kovář. „Na inspekci mi paní řekla, že už jsem asi třetí nebo čtvrtý, co podal stížnost, a že oni řeší sedmou i osmou třídu. Na té škole bude asi více problémů,“ uvedl otec školačky.

Poslední případ, kdy měli nutit spolužáci dívku k mimořádně perverzním praktikám, nahlásilo vedení školy na policii. Ta zjišťuje, jestli se školáci dopustili trestného činu. „Vzhledem k věku aktérů a probíhajícímu vyšetřování Policie ČR nejsme oprávněni poskytovat bližší informace ke konkrétnímu případu,“ uvedla ředitelka školy. „Prověřujeme veškeré skutečnosti a jsme v kontaktu s konkrétní školou, školními a dalšími dotčenými orgány,“ řekla policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

Inspekce bude posuzovat, jestli byla naplněna skutková podstata šikany a jestli škola může situaci vyřešit sama, nebo bude potřebovat pomoc od odborných pracovišť.

Tagy: