Dívka z Plzeňska zažívala od spolužáků peklo. Škola šikanu neřeší, tvrdí rodiče dalších dětí

Policisté na jižním Plzeňsku vyšetřují extrémní šikanu na základní škole v Blovicích, jejíž obětí má být 13letá dívka. Případ policii nahlásili šokovaní rodiče i vedení školy. Podobných incidentů má být ale více a podle rozzlobených rodičů dalších dětí nemají zaměstnanci vzdělávacího zařízení čas na to, aby tento dlouhodobý problém řešili.

Místo zvládání učiva na druhém stupni měla školačka čelit šikaně a zvrhlým úkolům. Na případ upozornil web Krimi Plzeň, který rovněž přišel s informací, že obětí má být teprve 13letá dívka, kterou prý spolužáci nutili k mimořádně perverzním praktikám.

K TÉMATU: Šok pro školy. S novými rozpočty nemáme na platy, bědují zoufalí ředitelé a hrozí stávkou

„S ohledem na probíhající prověřování a věk zainteresovaných mohu v tuto chvíli pouze sdělit, že se případem zabýváme,“ sdělila CNN Prima NEWS mluvčí plzeňských policistů Barbora Šmaterová.

Není vyloučené, že si ostatní děti šikanu natáčely. Kriminalisté totiž měli zajistit několik mobilních telefonů.

„Obával bych se, že takové chování může způsobit dlouhodobý odpor či nedůvěru k lidem, což dívku poznamená na celý život,“ uvedl speciální pedagog Miroslav Jirman. Podle informací redakce CNN Prima NEWS se již přihlásili rodiče dalších dětí, které byly také šikanované.

Učitelé nemají čas, šikanu neřeší, tvrdí rodiče

„Dcera byla šikanovaná od spolužáků. Celá věc se řešila i se školní psycholožkou. Byla to opravdu těžká šikana, protože dceru vydírali i psychicky. Nikdo to ale neřešil,“ sdělila redakci CNN Prima NEWS matka jiné šikanované dívky.

Podle Pavly Justinové, matky dalších školáků, se škola s tímto problémem potýká již řadu let. „Učitelé mají příliš žáků na jednu třídu, a proto to neřeší, nemají na to ani čas,“ popsala situaci ve vzdělávacím zařízení.

„Celá věc je v šetření kompetentních orgánů činných v trestním řízení, školní inspekce a OSPOD,“ přiblížil starosta Blovic Robert Zelenka pro CNN Prima NEWS.

To potvrdila i ředitelka školy. „Událost byla bezprostředně po jejím zjištění předána orgánům činným v trestním řízení a vzhledem k věku aktérů a probíhajícímu vyšetřování policie nejsme oprávněni poskytovat bližší informace konkrétního případu,“ uvedla.

Napětí a vyhrocená atmosféra prý vzdělávací zařízení trápí delší dobu. Rodiče dětí nyní doufají, že když se případu ujala policie, situace se uklidní a vyřeší.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Provoz škol je narušen kvůli hrozbě propouštění, varuje šéf odborů. Ředitelé mluví o stávce

Tagy:
dítě policie dívka vyšetřování psychické problémy rodiče krimi základní škola Česká školní inspekce vydírání následky šikana Orgán sociálně-právní ochrany dětí Blovice Miroslav Jirman psychický nátlak Barbora Šmaterová Robert Zelenka