Kriminalisté dopadli hotelového fantoma. Bez placení si užíval luxusního života

Policie dopadla hotelového fantoma.

Pražští kriminalisté dopadli hotelového fantoma

Hotelového fantoma dopadli pražští kriminalisté. Muž byl postupně ubytovaný v šesti hotelech a pobyty si dokázal náramně užít. Na účtu měl pokaždé večeře, wellness i posilovny. Jenže placení se vyhýbal.

„Kriminalisté třetího policejního obvodu zadrželi podvodníka, který se ubytovával pod cizí identitou v hotelích,“ uvedla mluvčí pražských policistů Violeta Siřišťová. S trochou nadsázky by se dalo říct, že se v hotelu, kde právě bydlel, ani nestačil rozloučit. To mu ale ani trochu nevadilo. Byla to totiž jeho obvyklá praxe. Zmizet bez jakéhokoliv slova a hlavně potají bez placení.

„Nejprve prováděl on-line rezervaci přes systém a následně se v daném hotelu ubytoval,“ popsala Siřišťová. Pobyt si přitom dokázal užívat plnými doušky. Takhle dokázal obejít pět pražských hotelů. Past zaklapla až v tom šestém, kde ho policisté překvapili.

„U nás byl tady za Australana. A minulý týden, v našem druhém hotelu tady v Praze, to byl zase za Maďara,“ popsala recepční jednoho z hotelů, kde se devětatřicetiletý muž ubytoval. Ostatně zadrželi ho právě ve chvíli, kdy se vracel z hotelového fitcentra.

Místo ve sprše tak skončil podvodník na policejní služebně. Celková škoda už přesáhla 200 tisíc korun. Z luxusních hotelů proto putoval za mříže vazební věznice.

Tagy: