Policie zasahovala na hřbitově v Lounech. Měla otevřít hrob a exhumovat nebožtíka

Kriminalisté ve středu dopoledne uzavřeli hřbitov v severočeských Lounech.

Exhumace těla v Lounech

Kriminalisté ve středu dopoledne uzavřeli hřbitov v severočeských Lounech. Podle informací CNN Prima NEWS tady pravděpodobně otevírali jeden z hrobů a vyndávali mrtvé tělo. Není totiž jasné, zda za smrt nebožtíka nenese někdo odpovědnost.

„Na základě příkazu státního zástupce dnešního dne probíhá na těchto místech úkon trestního řízení. Vzhledem k tomu, že se jedná o přípravné řízení, a toto je neveřejné, vám bohužel nemohu v této chvíli poskytnout žádné bližší informace,“ uvedl ve středu státní zástupce Vladimír Jan.

ČTĚTE TAKÉ: Pečovatelka v Praze okrádala nemocného seniora. Lidský hyenismus odhalila skrytá kamera

Právě státní zástupce může v přípravném řízení podle trestního řádu nařídit exhumaci, tedy otevření hrobu a vyzvednutí mrtvého těla.

Na místě se střídaly dodávky, včetně vozidla pohřební služby. Dorazili také soudní lékařka a hrobník s lanem na vytahování rakve.

„Od středy probíhá na hřbitově v Lounech šetření kriminální policie. Vzhledem k počáteční fázi nebudeme sdělovat bližší informace,“ doplnila mluvčí krajské policie Ilona Gazdošová.

Zdá se tak, že za smrtí pohřbeného nebožtíka stojí trestný čin. Co konkrétního je na takovou stopu přivedlo, nechtějí policisté prozradit. „V případě dalšího vývoje budeme samozřejmě média v přiměřeném rozsahu informovat,“ řekl Jan.

Dalším krokem by podle informací CNN Prima NEWS mohla být soudní pitva, která ukáže, zda šlo o vraždu. Pokud ano, začnou policisté pátrat po jejím pachateli.

Tagy: